Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020

Αστροβραδιά στον Δρυμώνα Τριχωνίδας

drimonasΑΣΤΡΟΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟΝ ΔΡΥΜΩΝΑ ΤΡΙΧΩΝΙΔΟΣ.
Το Σάββατο 19/9/2015, Ώρα: 7μ.μ.

Η Αστρονομική & Αστροφυσική Εταιρία Δυτικής Ελλάδας, συνδιοργανώνει με το “Ινστιτούτο Δημιουργικότητας Έρευνας Ανάπτυξης Περιφέρειας Θέρμου” – (Ι.Δ.Ε.Α.Π.Θ.) & την “Κίνηση γυναικών φίλων Δρυμώνα”, τρεις δραστηριότητες στις 19 & 20 Σεπτεμβρίου 2015.

1) Το πρωί του Σαββάτου 19 Σεπτεμβρίου στις 7:00, θα γίνει μοναχολειτουργία στο ιστορικό εκκλησάκι του παλαιού Άγιου Κοσμά.
Διοργάνωση: Ι.Δ.Ε.Α.Π.Θ.

2) Το απόγευμα του Σαββάτου 19 Σεπτεμβρίου 2015 στις 7:00μ.μ., διοργανώνετε Αστροβραδιά στο χωριό Δρυμώνας, συνάντηση στην κεντρική πλατεία.
Θα ξεκινήσει με μια εισαγωγική παρουσίαση, θα ακολουθήσει ουρανογραφία και θα ολοκληρωθεί με παρατήρηση του ουρανού μέσω τηλεσκοπίου, (καιρού επιτρέποντος), όπου θα παρατηρηθούν: Η Σελήνη, ο πλανήτης Κρόνος, σφαιρωτά αστρικά σμήνη, ανοιχτά αστρικά σμήνη, νεφελώματα, γαλαξίες.
Παρουσίαση: Κίμωνας Παπαθανασόπουλος.
Διοργάνωση:Αστρονομική & Αστροφυσική Εταιρία Δυτικής Ελλάδας, (Ι.Δ.Ε.Α.Π.Θ.) & “Κίνηση γυναικών φίλων Δρυμώνα”.
Περισσότερες πληροφορίες όσο αφορά το χωριό Δρυμώνας και την άφιξη σε αυτό: www.drymonas.gr

3) Οι δραστηριότητες θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 20/9/2015 και ώρα 7:30π.μ., με την πεζοπορία στο ΘΕΩΤΚΟ. Πρόκειται την πεζοπορία μέσα σε μοναδική φυσικής ομορφιά ομορφιάς δάσους όπου καταλήγει σε ένα ποτάμι όπου διέρχεται μέσα από ένα σπήλαιο.
Διοργάνωση: (Ι.Δ.Ε.Α.Π.Θ.) & “Κίνηση γυναικών φίλων Δρυμώνα”, Αστρονομική & Αστροφυσική Εταιρία Δυτικής Ελλάδας.

https://www.facebook.com/astronomiki

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.