Πέμπτη, 15 Απριλίου, 2021

Αστρονομική – Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος: Ένα κόσμημα για το Αγρίνιο.

Αστρονομική – Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος: Ένα κόσμημα για το Αγρίνιο.

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Παπαστράτειο Μέγαρο εκδήλωση με αφορμή το Παγκόσμιο Έτος Αστρονομίας που είναι ο χρόνος που διανύουμε, το 2009. Διοργανωτές ήταν το πνευματικό κέντρο του Δήμου Αγρινίου και η αστρονομική εταιρεία Δυτικής Ελλάδος.
Η αστρονομική εταιρεία Δυτίκής Ελλάδος είναι πραγματικά κόσμημα για τη πόλη μας. Απόδειξη; Τα τρανταχτά ονόματα της αστροφυσικής που χάριν σε αυτή ήρθαν στη πόλη μας, κάτι που αποτελεί πολυτέλεια όχι μόνο για το τόπο μας αλλά και για τη χώρα μας.
Μεταξύ αυτών διακεκριμένοι επιστήμονες, ερευνητές της ΝΑΣΑ και πολύ άλλοι. ΧΘες σειρά είχαν ο διευθυντής του Ευγενίδειου πλανηταρίου Διονύσιος Σιμόπουλος και ο ακαδημαικός Λουκάς Χριστοφόρου.
Πρόεδρος ο ιατρός Ευθύμιος Παπαναστασίου. Όραμα του η αστρονομική-αστροφυσική εταιρεία Δυτικής Ελλάδος να δημιουργήσει ένα “κοσμόραμα” στο Αγρίνιο, δηλαδή έναν χώρο αντίστοιχο του πλανηταρίου Αθηνών. Φανταστείτε πόσοι επισκέπτες στη Δυτική Ελλάδα η πόσα σχολεία θα επέλεγαν ως προορισμό εκδρομής την πόλη μας για να μάθουν στο ΄κοσμόραμα” τα μυστικά του Διαστήματος. Ως τόπο δημιουργίας τους προτείνονταν η περιοχή του παλαιού Αγίου Χριστοφόρου. Χθες ο κ. Παπαναστασίου στην ομιλία του ανέφερε ως ιδανικό τόπο τις αποθήκες Παπαπέτρου. Μάλιστα απήυθνε κάλεσμα στη τοπική αυτοδιοίκηση λέγοντας χαρακτηριστικά “Τόσα έργα γίνονται τα τελευταία χρόνια στη πόλη μας. Γιατί να μην εξασφαλιστεί ένα κονδύλι για τη δημιουργία του κοσμοράματος;”
Όπως επίσης ειπώθηκε χθες, δύο πράγματα με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών κοσμούν την Αθήνα: Ο ιερός βράχος της Ακροπόλεως και το πλανητάριο.
Εμείς με τη σειρά μας έχουμε να προσθέσουμε ότι όσο κάποιοι στόχοι είναι ιδιαίτερα μακρινοί, μακάρι να υπάρχουν άνθρωποι με μεράκι και να τους ονειρεύονται και μαχητικά να τους διεκδικούν, ανοίγοντας το δρόμο με εκδηλώσεις τέτοιου βεληνεκούς.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.