Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

Αστυνομικοί Ακαρνανίας: καταδικάζουμε τη βία σε βάρος αστυνομικών που εκτελούν το καθήκον τους

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ-1Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας καταδικάζει “οποιαδήποτε ενέργεια ή πράξη βίας η οποία στρέφεται εναντίον των Αστυνομικών που εκτελούν το καθήκον τους”.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας με ανακοίνωση της καταδικάζει «οποιαδήποτε ενέργεια ή πράξη βίας η οποία στρέφεται εναντίον των Αστυνομικών που εκτελούν το καθήκον τους, καθώς επίσης και εναντίον των πολιτών». Αφορμή για την ανακοίνωση το χθεσινό συμβάν κατά το οποίο ένας 20χρονος κατά τη σύλληψη του για κλοπή τραυμάτισε αστυνομικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σε μια συγκυρία ραγδαίων κοινωνικών – πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων οι άνδρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας, ως επαγγελματίες Αστυνομικοί, ανεπηρέαστοι των γεγονότων, παραμένουν πιστοί στο καθήκον τους για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.
Τρανό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι την 5-7-2015 και περί ώρα 03:50 συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από Αστυνομικούς της Δ.Α. Ακαρνανίας ημεδαπός ο οποίος είχε διαρρήξει περίπτερο σε γνωστό δρόμο του Αγρινίου. Κατά τη διάρκεια της σύλληψής του ο δράστης αντιστάθηκε και τραυμάτισε ευτυχώς ελαφρά Αστυνομικό της Υ.Α. Αγρινίου.
Ο Αστυνομικός μεταφέρθηκε για Α΄ βοήθειες στο Γ.Ν. Αγρινίου και εν συνεχεία αποχώρησε αφού του δόθηκαν ιατρικές βοήθειες. Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης προέκυψαν σε βάρος του δράστη άλλες τέσσερις περιπτώσεις κλοπών.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ οποιαδήποτε ενέργεια ή πράξη βίας η οποία στρέφεται εναντίον των Αστυνομικών που εκτελούν το καθήκον τους, καθώς επίσης και εναντίον των πολιτών. Ως Ένωση συγχαίρουμε τους προστρέξαντες Αστυνομικούς για τη σύλληψη του ημεδαπού δράστη και ευχόμαστε περαστικά και ταχεία ανάρρωση στο συνάδελφό μας.

Για το διοικητικό συμβούλιο
Ο πρόεδρος Δημήτριος Ραυτογιάννης
Ο Γενικός Γραμματέας Αντώνιος Κωστάκης

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.