Σάββατο, 19 Ιουνίου, 2021

Αυγουστιάτικη πανσέληνος στο Μουσείο του Αρχαίου Θυρρείου

Αυγουστιάτικη πανσέληνος στο Μουσείο του Αρχαίου Θυρρείου

MOYSEIO THIRREIOYΣύλλογος Απανταχού Θυρρειωτών – Αμφικτιονία Ακαρνάνων

10 Αυγούστου, ώρα 9.00 μ.μ.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και αθλητισμού, με τίτλο «αυγουστιάτικη πανσέληνος 2014» το Μουσείο του Θυρρείου θα είναι ανοικτό το βράδυ στις 10 Αυγούστου 2014.
Μπορείτε να επισκεφτείτε τους χώρους του Μουσείου (είσοδος ελεύθερη) και στις 9.00 μμ στο προαύλιο του Μουσείου θα παρουσιαστεί με πολυμέσα «Η ναυμαχία του Ακτίου 31 πχ» με οργάνωση των συλλόγων Απανταχού Θυρρειωτών και Αμφικτιονίας Ακαρνάνων.
Ο αύλιος χώρος του Μουσείου Θυρρείου παραχωρείται με την άδεια του Υπουργείου Πολιτισμού.
Η «ναυμαχία του Ακτίου» πρόκειται για εργασία των σπουδαστών, περιόδου 2008-2009, των Εκπαιδευτηρίων Πληροφορικής Βόνιτσας (από τον Ιούνιο του 2012 ανήκουν στις δομές του Υπουργείου Παιδείας/ΕΟΠΠΕΠ), στηριγμένη αποκλειστικά πάνω στα αρχαία κείμενα, τους χάρτες της περιοχής , τους αναλλοίωτους φυσικούς κανόνες και τις έρευνες του Γερμανού Αρχιτέκτονα-αρχαιολόγου Goest Faisst. Η εργασία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2009, έχει κυκλοφορήσει σε βιβλίο και στην ιστορική έρευνα θεωρείται μια σοβαρή, με στοιχεία και αξιόπιστη παρουσίαση των γεγονότων που συνέβησαν επί ένα χρόνο στην περιοχή του Ακτίου (32 πχ-31πχ).

Το μουσείο μας αντιπροσωπεύει την πολιτιστική μας κληρονομιά και την ταυτότητα της Ακαρνανίας Είμαστε όλοι εκεί, για το αυγουστιάτικο φεγγάρι.

Σύλλογος Απανταχού Θυρρειωτών – Αμφικτιονία Ακαρνάνων

www.xiromeronews.blogspot.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.