Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Αυθαίρετη τελικά η κεραία

Αυθαίρετη τελικά η κεραία

DSC039572Μετά από δημοσίευμα της «ΣYNEIΔΗΣΗΣ» οι αρμόδιές υπηρεσίες έκαναν αυτοψία .  Η πολεοδομία θα ακολουθήσειί τη νόμιμη διαδικασία περί αυθαιρέτων.

Σε αυτοψία του χώρου όπου βρίσκεται τοποθετημένη η κεραία κινητής τηλεφωνίας που έχει αναστατώσει τους κατοίκους γύρω από το παλαιό νοσοκομείο, προχώρησαν χθες το πρωί οι υπηρεσίες της πολεοδομίας του δήμου. Σύμφωνα με τον Στάθη Τσούκαλο, αντιδήμαρχο επί των θεμάτων Πολεοδομίας, η κεραία η οποία εντοπίστηκε όπως και ο συναφής ηλεκτρονικός εξοπλισμός, έχουν τοποθετηθεί χωρίς άδεια και θα ακολουθηθεί η διαδικασία αυθαιρέτου.

Τελικά όπως φαίνεται είχαν απόλυτο δίκιο που ανησυχούσαν οι κάτοικοι της περιοχής, για την κεραία κινητής τηλεφωνίας που εντόπισαν πάνω από τα κεφάλια τους και μόλις 100 μετρά από το 1ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου. Η αυτοψία της πολεοδομίας αποκάλυψε ότι η κεραία δεν διαθέτει τη νόμιμη άδεια, και επομένως θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία που προβλέπεται. Μάλιστα, το γεγονός ότι η κεραία είναι καμουφλαρισμένη με τέτοιο σχήμα και χρώμα ώστε να μοιάζει με καπνοδόχο, ήταν το στοιχείο που είχε θορυβήσει περισσότερο τους κατοίκους, καθώς έκριναν ότι αν όλα ήταν σύννομα, τότε δεν θα υπήρχε λόγος για την τόσο έντεχνη απόκρυψή της.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, πλησίον τις κεραίας στην ίδια ταράτσα, βρέθηκε και δεύτερη κεραία, αυτή τη φορά καμουφλαρισμένη ως συσκευή κλιματιστικού. Καθώς όμως η κεραία για τη λειτουργία της απαιτεί και ηλεκτρονικό εξοπλισμό (όπως μετασχηματιστές κτλ), διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας για το αν όντως πρόκειται για δεύτερη κεραία ή μέρος του εξοπλισμού.

Η σχετική διαδικασία κινήθηκε μετά τις καταγγελίες κατοίκων της περιοχής στην εφημερίδα «Συνείδηση» και δημοσίευμα το οποίο πραγματοποιήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα. Έχουμε ενημερωθεί ότι σε ανάλογες κινήσεις έχουν προβεί και κάτοικοι άλλων περιοχών του Αγρινίου. Ελπίζουμε το δημοσίευμά μας να σταθεί αφορμή για να ανοίξει μια γενικότερη συζήτηση για την εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας μέσα στον αστικό ιστό και για τις συνέπειες που αυτό έχει στην υγεία των πολιτών.

Φώτιος Μάλενος, Διευθυντής 1ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου

«Σε περίπτωση που οι αρμόδιες αρχές επιβεβαιώσουν την ύπαρξη παράνομης κι επικίνδυνης για την υγεία των μαθητών μας κεραία κινητής τηλεφωνίας, πλησίον του 1ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου, θα συστρατευτούμε ως σχολείο με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και κάθε ενδιαφερόμενο για την απομάκρυνσή της και για την απόδοση τυχών ποινικών ευθυνών».

Έφη Ρήγα, Πρόεδρος Συλλόγου

Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου

«Ο σύλλογός μας καταδικάζει την ύπαρξη της κεραίας είτε αυτή διαθέτει άδεια είτε όχι, καθώς θέτει σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών και των κατοίκων της περιοχής. Επιπλέον βρίσκουμε ιδιαίτερα αρνητικό το γεγονός ότι έχει γίνει σκόπιμη προσπάθεια συγκάλυψής της για να μην φαίνεται τι είναι».

Κώστας Καρακώστας

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.