Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

Αυξάνονται οι αφίξεις στη Μαρίνα Μεσολογγίου

Αυξάνονται οι αφίξεις στη Μαρίνα Μεσολογγίου

Αύξηση 12% καταγράφει η Μαρίνα Μεσολογγίου.
Εν αναμονή νέας σύμβασης.

Σε μια στιγμή όπου οι περισσότεροι αντίστοιχοι προορισμοί της επικράτειας παρουσιάσουν κάμψη σε σχέση με προηγούμενα έτη ή στην καλύτερη περίπτωση κινούνται στα ίδια επίπεδα, η Μαρίνα του Μεσολογγίου καταγράφει αύξηση επισκεψιμότητας σκαφών κατά 12% όπως λένε εκπρόσωποι της εταιρείας. Το γεγονός σαφώς είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, όχι μόνο για τους ιδιοκτήτες της, αλλά και γενικότερα για την πόλη και την περιοχή που βλέπει όλο και περισσότερους τουρίστες από όλο τον κόσμο να περιδιαβαίνουν τα στενά της και να επισκέπτονται τα ιστορικά μνημεία της.
Στην συντριπτική του πλειοψηφία το ποσοστό της αύξησης επισκεψιμότητας προέρχεται από την γειτονική μας Ιταλία σε ποσοστό της τάξης του 8%. Το υπόλοιπο 4% μοιράζεται σε χώρες της βόρειας και κεντρικής Ευρώπης.
«Φιλοδοξούμε περισσότερα» λέει στο “Γεγονός” ο κ. Γιάννης Αγγελόπουλος, Πολιτικός Μηχανικός και μέτοχος της διαχειρίστριας εταιρείας «ΜΑΡΙΝΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ Α.Ε». Προσθέτει δε πως εάν το ελληνικό δημόσιο επιταχύνει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που ατυχώς ακολουθούνται μέχρι σήμερα, τότε η δυναμικότητα και κατά συνέπεια η επισκεψιμότητα μπορεί να αυξηθεί κατακόρυφα μιας και ο χώρος που υπάρχει είναι αρκετός.

Αντιπαραθέσεις και αποφάσεις
Από την ώρα που μπήκε το πρώτο μπλοκ έως σήμερα οι αντιπαραθέσεις, οι αντιδράσεις αλλά και οι ενστάσεις για την κατασκευή του έργου, δεν σταμάτησαν σχεδόν ποτέ. Τα τελευταία χρόνια φορείς της πόλης έκαναν λόγο για καταχρηστική λειτουργία του έργου, αδυναμία αδειοδότησής του έως και παράνομη λειτουργία.
Τον Απρίλιο που πέρασε, ο τότε υπουργός Τουρισμού της κυβέρνησης Παπαδήμου έβαλε τελικά υπογραφή για την νέα χωροθέτηση του έργου, η οποία άνοιξε διαδικαστικά το δρόμο σε ενδεχόμενες επενδύσεις από την εταιρεία. Μέχρι στιγμής, η «ΜΑΡΙΝΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ Α.Ε.» έχει υποβάλλει σχέδιο νέας σύμβασης, για το οποίο όμως δεν έχει υπάρξει απάντηση. Μελλοντικός της στόχος είναι η αύξηση του αριθμού σκαφών ελλιμενισμού στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Κινητικότητα και από το Λιμενικό Ταμείο

Το ζήτημα της λειτουργίας της Μαρίνας στο Μεσολόγγι απασχόλησε την διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Αιτωλοακαρνανίας το οποίο συμμετέχει στην υποδομή κατέχοντας το 5% των μετοχών. Παλαιότερα, ήταν ο φορέας που είχε απεμπλέξει τις διαδικασίες κατασκευής και ολοκλήρωσης του έργου.
Μετά από συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στο Μεσολόγγι, ελήφθησαν αποφάσεις που αφορούν την τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει την λειτουργία του έργου, την αποσαφήνιση των προθέσεων της νέας Υπουργού Τουρισμού σχετικά με την υπογραφή της νέας σύμβασης που – όπως αναφέρθηκε –αναμένεται, την διαφάνεια στον τρόπο λειτουργίας, αλλά και την απόδοση των οφειλομένων που απορρέουν από το 5%.

Αύξηση του τουρισμού προσδοκά ο δήμος Μεσολογγίου

Ο δήμος Μεσολογγίου και ειδικά ο τωρινός δήμαρχος Π. Κατσούλης από την πρώτη στιγμή εκδήλωσε ενδιαφέρον για περαιτέρω συνεργασία, επιδιώκοντας το αυτονόητο. Την προσβολή και αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή. Για το λόγο αυτό ιδρύθηκε και λειτουργεί εντός των εγκαταστάσεων το Κέντρο Πληροφόρησης στο οποίο μπορούν οι επισκέπτες να προμηθεύονται έντυπα σχετικά με την πόλη, να ενημερώνονται για τα τοπικά προϊόντα αλλά και να πραγματοποιούν τοπικές εκδρομές. Ο δήμος συνδέει άμεσα την τουριστική αναβάθμιση της περιοχής με την ύπαρξη της Μαρίνας, γεγονός που φέτος ειδικά ήταν ορατό στους δρόμους του Μεσολογγίου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.