Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

Αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας το ισοδύναμο του ΦΠΑ στην εκπαίδευση -Θα πληρώνουν όλοι

Η αύξηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση προκαλεί τριγμούς στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς η κυβέρνηση αδυνατεί να βρει ισοδύναμα.

teli-kykloforias-ayt-708Μετά και το ναυάγιο με τους κλιμακωτούς συντελεστές, στην κυβέρνηση πλέον εξετάζουν το ενδεχόμενο να ρίξουν το βάρος στα τέλη κυκλοφορίας.

Ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί ξεκαθάρισε ότι η Αθήνα θα πρέπει είτε να εφαρμόσει τον κανονικό συντελεστή 23% είτε να απαλλάξει πλήρως την ιδιωτική εκπαίδευση. Τώρα η κυβέρνηση αναζητά ισοδύναμο μέτρο που θα αποφέρει έσοδα 300 εκατ. ευρώ ετησίως και τα τέλη κυκλοφορίας φαίνεται να είναι η πιο πιθανή λύση. Πάντως, η κυβέρνηση θα αναστείλει για ακόμη μερικές εβδομάδες την εφαρμογή του ΦΠΑ στην εκπαίδευση με νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να κερδίσει κι άλλο χρόνο.

Τι θα αλλάξει στα τέλη κυκλοφορίας
Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών «τρέχουν» προκειμένου να προλάβουν να ολοκληρώσουν το σχέδιο για τα νέα τέλη κυκλοφορίας που θα κληθούν να πληρώσουν για το 2016 οι ιδιοκτήτες ΙΧ και μοτοσικλετών.

Οπως έχει γίνει γνωστό και με επίσημες τοποθετήσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, τέλη κυκλοφορίας θα πληρώσουν όλοι. Προτεραιότητα είναι να αυξηθούν τα τέλη κυκλοφορίας στα υψηλού κυβισμού και ακριβά αυτοκίνητα, ωστόσο στο σύστημα των τελών κυκλοφορίας θα ενταχθούν και αυτοκίνητα που σήμερα δεν πληρώνουν, όπως πετρελαιοκίνητα και υβριδικά. Παράλληλα αναμένεται να καταργηθούν πολλές εξαιρέσεις που ίσχυαν σήμερα για αρκετές κατηγορίες οχημάτων και μοτοσικλετών.

Σκέψεις για έκτακτο φόρο στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ
Πάντως, στην κυβέρνηση δεν περιορίζονται μόνο στην αύξηση των τελών κυκλοφορίας, καθώς τα χρήματα που αναμένεται να συγκεντρωθούν ενδέχεται να μην μπορέσουν να καλύψουν τα προαπαιτούμενα, οπότε εξετάζονται και άλλες πηγές κρατικών εσόδων.

Χθες ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος υποστήριξε πως ένα πιθανό ισοδύναμο μέτρο για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση είναι ένας έκτακτος φόρος στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ. Ο κ. Παπαχριστόπουλος, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, δήλωσε: «Εγώ νομίζω ότι θα βρεθεί λύση, για να μη σας πω ότι έχει ήδη βρεθεί. Είναι ένα ποσοστό που πληρώνουν πολλά ιδιωτικά ΚΤΕΟ. Δουλεύω μόνος μου, δεν ξέρω τίποτα, αλλά λέω ότι από τη στιγμή που η προμήθεια του κράτους είναι πολύ μικρή, μπορεί εκεί κάτι να γίνει».

Μάλιστα, τόνισε πως η επιβάρυνση θα πέσει αποκλειστικά στους ιδιοκτήτες ΚΤΕΟ και όχι στους ιδιοκτήτες ΙΧ, χωρίς ωστόσο να μπορεί να διευκρινίσει πώς θα γίνει αυτό: «Όχι για τους πολίτες, αλλά για τους ανθρώπους που έχουν τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ».

iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

 1. pol

  Δεν ξέρετε τη σας γίνετε εκεί πάνω στα κέντρα αποφάσεων ότι του φανεί του Τρελό- Στεφανή.
  (Κοσμάς ο Αιτωλός: ”Δεν θα πληρωθεί το χρέος” … )
  α. «Θα σας ρίξουν παρά πολύ• θα σας ζητήσουν να τον πάρουν πίσω, αλλά ΔΕΝ θα μπορέσουν»! (σ.σ. παράς είναι το χρήμα)
  β. «Θα σας επιβάλουν μεγάλο και δυσβάστακτο φόρο, αλλά ΔΕΝ θα προφθάσουν»!
  Και αναφέρει επίσης σχετικά:
  γ. «Θα βάλουν φόρο στις κότες και στα παράθυρα»!
  δ. «Θα ζητήσουν να σας πάρουν και στρατιώτες. ΔΕΝ θα προφθάσουν όμως»!
  Οι σκοτεινές δυνάμεις, πάνε να καταπιούν την Ορθόδοξη Ελλάδα μας και….
  ήδη πανηγυρίζουν την μεγάλη επιτυχία τους… Μα ΔΕΝ θα προφθάσουν… Θα κοιμηθούμε χρεωμένοι και θα ξυπνήσουμε λευτερωμένοι… Θα κοιμηθούμε μικρό κράτος και θα ξυπνήσουμε και πάλι Αυτοκρατορία!»
  Μην ανησυχείτε για αυτό το «χρέος» λοιπόν, αλλά κοιτάξτε μονάχα το ένα και αληθινό ΧΡΕΟΣ που έχουμε στον Χριστό, την Παναγιά και τους Αγίους μας που δεν σταματούν να πρεσβεύουν και την Πατρίδα μας!

 2. Γιώργος Κ.

  Βοήθειά μας, νάναι καλά η δεξιά του Κυρίου και όλα θα έρθουν μόνα τους. Ήμαρτον Κύριε….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.