Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020

Αυξηση τουρισμού Παλαίρου χωρίς… Βαθυαβάλι

vathyavaliok

 

Ευχάριστα τα νέα της αύξησης του τουρισμού της Παλαίρου κάτα 12%. Ίσως γιατί εκεί υπάρχουν κάποιες υποδομές που προσελκύουν κόσμο και βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο στη Δυτική Ακτή της Αιτωλοακαρνανίας.

Σημειωτέρον το “ισχυρό χαρτί” της Παλαίρου που δεν είναι άλλο από την παραλία Βαθυαβάλι δεν έχει πλήρως αξιοποιηθεί. Η οδική πρόσβαση είναι ιδιαίτερα δύσκολη. 18 ολόκληρα λεπτα ( 20λεπτο) χρειάζεται κάποιος να πάει εκεί από την Πάλαιρο και τον μισό χρόνο από την Πογωνιά που είναι σε απόσταση αναπνοής, όπως μπορείτε να δείτε στους παρακάτω χάρτες.

 

pogo1

pogo2

Φανταστείτε λοιπόν να βελτιωθεί η πρόσβαση στην παραλία για την οποία έγιναν πολλές προσπάθειες ως τώρα για την αξιοποίηση της, οπότε εύλογα  τώρα τίθεται το ζήτημα της κατασκευής δρόμου. Υπάρχουν βέβαια και πολλοί που πιστεύουν ότι ο συνωστισμός θα “χαλάσει” την παραλία. Τα άπειρα παραδείγματα της Λευκάδας και του Άγιου Νικήτα όμως δε συνηγορούν σε κάτι τέτοιο.

Τα παραπάνω σε συνδυασμόμε την κατασκευή του Άκτιο-Αμβρακία μάλλον προμηνύουν καλύτερες ακόμα τουριστικές μέρες για την Πάλαιρο…

Vathia-βαλίστας

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.