Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Οι οκτώ αντιδήμαρχοι Αγρινίου και οι αρμοδιότητες τους (video)

Οι οκτώ αντιδήμαρχοι Αγρινίου και οι αρμοδιότητες τους (video)

Τους οκτώ αντιδημάρχους του ανακοίνωσε και επίσημα σήμερα το πρωί σε συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο , ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου. DSCN2691DSCN2687Ολοκληρώθηκε πριν λίγο  στο δημαρχείο Αγρινίου η συνέντευξη Τύπου του δημάρχου Γιώργου Παπαναστασίου. Στα πλαίσια της έγινε γνωστή η σύνθεση του σχήματος των οκτώ τελικά αντιδημάρχων. Σε αυτό συμμετέχουν οι Νίκος Καζαντζής, Κώστας Καλαντζής, Νίκος Γκρίζης, Ανδρέας Καλαμπαλίκης, Γιώργος Μελιάδης, Μαρία Παπαγεωργίου, Θύμιος Γρίβας και Χρήστος Γκούντας. Οι κκ. Γκούντας και Γρίβας δεν θα δικαιούνται αντιμισθίας ενώ αναπληρωτής δημάρχου σε περίπτωση απουσίας του θα είναι ο Ν.Καζαντζής.
Ο κ. Παπαναστασίου ευχαρίστησε προκαταβολικά τους εκλεκτούς της δημοτικής αρχής για τις πολύ σημαντικές αντιδημαρχίες και τόνισε ότι θα είναι αντιδήμαρχοι για τους επόμενους 20 μήνες, όπως είναι στη διακριτική του ευχέρεια παρά το ότι συνηθίζεται να ορίζονται αντιδήμαρχοι για δυόμιση χρόνια. Εξήγησε ότι οι πρόεδροι των Οργανισμών θα οριστούν μετά από Δημοτικό Συμβούλιο όπως προβλέπεται, καθώς και ότι οι δύο από οκτώ αντιδημάρχους θα είναι “αληθινά άμισθοι” αφού πρόκειται για ελεύθερους επαγγελματίες. Επεσήμανε, δε, ότι δεν αποκλείεται αλλαγή αντιδημάρχου και πριν παρέλθει το 20μηνο της θητείας του.
Εύχομαι και στους οκτώ αντιδημάρχους καλή θητεία, καλή δύναμη γιατί τους περιμένει ένα πολύ δύσκολο έργο Πιστεύω με συνεργασία και μεθοδική δουλειά μπορούμε και οφείλουμε να αλλάξουμε τη μοίρα του τόπου μας. Το έχω πει πολλές φορές – και το εννοώ –αυτή είναι η εντολή μου- πως η νέα Δημοτική Αρχή, αφενός δεν θα κλειστεί μέσα στα γραφεία της και αφετέρου, θα έχει τις πόρτες της ανοικτές προς όλους τους πολίτες» ανέφερε ο δήμαρχος Αγρινίου. Ο κ. Παπαναστασίου επισήμανε πως η επιλογή των Αντιδημάρχων δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση, αφού το σύνολο της δημοτικής του ομάδας αποτελείται στο σύνολο του από ικανά και έμπειρα στελέχη. Στάθηκε ιδιαίτερα στον αναλώσιμο και μη μόνιμο χαρακτήρα που έχουν όλες οι θέσεις λέγοντας ότι θέλει να στείλει μήνυμα ότι κανένας δεν είναι μόνιμος δήμαρχος ή αντιδήμαρχος. “Αυτές είναι θέσεις προσφοράς και ευθύνης και δεν είναι επαγγέλματα. Άλλοι έκαναν επάγγελμα τη δημαρχία και την αντιδημαρχία. Οι εποχές αυτές έχουν παρέλθει για την Αυτοδιοίκηση, στόχος μας είναι μόνο να βοηθάμε την κοινωνία“, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο δήμαρχος Αγρινίου παρουσίασε αναλυτικά τις αρμοδιότητες που θα έχουν οι αντιδήμαρχοι και υπογράμμισε πως στο νέο Γενικό Γραμματέα του δήμου Αγρινίου θα μεταβιβαστούν οι εξής αρμοδιότητες: Xωροταξίας, πολεοδομίας και πληροφορικής.

 

Οι αρμοδιότητες είναι οι εξής:

Ν.Καζαντζής: Το σύνολο των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης  Διοικητικών Υπηρεσιών καθώς και σε θέματα Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Επίσης τις αρμοδιότητες  των τμημάτων Προγραμματισμού και Ανάπτυξης καθώς και αποτελεσματικότητας, ποιότητας και οργανωσης της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, οργάνωσης και Πληροφορικής. Επίσης τις αρμοδιότητες του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου.
Κ.Καλαντζής: Το σύνολο των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας
Χρ.Γούντας: Το σύνολο αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών
Ν.Γκρίζης: Το σύνολο των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης ΚΕΠ και το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Παιδείας και δια βίου μαθησης, του τμήματος Βιβλιοθηκών και και Αρχείων της Διέυθυνσης Παιδείας καθώς και τα θέματα αθλητισμού και Νέας Γενιάς
Μ.Παπαγεωργίου: Το σύνολο των αρμοδιοτήτων σε θέματα Πολιτισμού της Διεύθυνσης Παιδείας ,Πολιτισμού και αθλητισμού και την προεδρία ΚΕΔΑ
Γ.Μελιάδης: To σύνολο των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης
Α. Καλαμπαλίκης: Το σύνολο των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, του Τμήματος Αυτεπιστασίας και Συντηρήσεων Έργων και Εγκαταστάσεων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και του Τμήματος Συντήρησης Πρασίνου της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου.
Θ.Γρίβας: Το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων και εγκαταστάσεων, του Τμήματος Υδραυλικών και εγγειοβελτιωτικών έργων της Διέυθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών καθώς και τις αρμοδιότητες του Τμήματος Κοιμητηρίων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου.

Υπεύθυνη για την τέλεση πολιτικών γάμων ορίζεται η Αντιδήμαρχος Παπαγεωργίου Μαρία.
DSCN2684 DSCN2680 DSCN2678 3 2 1 DSCN2694 DSCN2691 DSCN2687

Θέματα που ενδιαφέρουν

15 Σχόλια

 1. ταλιμπάν ορθόδοξος

  ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ επιστήμονες!!!
  Δεν προλαβαίνει το Science να δημοσιεύει εργασίες τους…

 2. veeeev

  As grapsei kai kanas allos deksios…
  Se kathe periptwsi makari na einai aksioi twn prosdokiwn mas

 3. Akis Roditis

  ”ταλιμπαν ορθοδοξος” ενω ως επιστήμονες απο την ασφάλεια του Δημοσίου οπως οι απερχομενοι σοσιαλιστές δεν προλαβαινουν προλαβαινουν να δημοσιευουν μελέτες ετσι; ;;;;;;

 4. ΒΛΑΣΗΣ ΑΝΔΡΕΟΥ

  Εκ του αποτελέσματος θα κριθούν οι νεοφώτιστοι δημοτικοί άρχοντες σε μια τρομερά δύσκολη οικονομική συγκυρία,που οι τραπεζίτες απαιτούν τα κεφάλαιά τους με τους νόμιμους τόκους και οι δήμαρχοι πρέπει να κάνουν περικοπή δαπανών και τίποτε άλλο….γιατί δεν μπορούν πλέον να εισπράξουν ούτε ένα ευρώ από τους εξαντλημένους-πεθαμένους οικονομικά πολίτες…Αμήν…

 5. Βααιλης Κ

  Μετα απο τοσα χρονια δημοκρατικής παράδοσης στο δημο Αγρινίου κάποιοι έφεραν τον κ Παπαναστασίου και την παρέα του στην εξουσία. Για λόγους μικρό πολιτικής σκοπιμότητας η οργάνωση του Σύριζα Αγρινίου με τις ευλογίες της Κουμουνδούρου αλλα και αλλων τοπικών παραγόντων της αυτοδιοίκησης που απέτυχαν να εκλέγουν , αν και δημοκράτες όλοι τους, αποφάσισαν να χαρίσουν τον δήμο στη δεξια απλως για να εκδικηθούν τον κ Μοσχολιο που τους απομόνωσε. Πούλησαν τις αξίες την ιδεολογία και τα ιδανικα τους στο βωμό τις εξουσίας αλλά και του δόλου . Κρίμα , αλλά ο λαος δε ξεχνά τη σημαίνει δεξια και θα οδηγήσει σε μερικά χρόνια τους κύριους και τις κύριες αυτές στο χρονοντούλαπο της ιστοριας . Καλη δυναμη μέχρι τοτε……

 6. ΜΑΝΩΛΗΣ Κ.

  Θα περίμενα απο αυτό το site και μια κριτική για το κομφούζιο μεταξύ των αρμοδιοτήτων που έχουν οι νέοι αντιδήμαρχοι. Κομμάτι ο ένα κομματάκι ο άλλος και κομματάρα ο παραάλλος. Την διαρχία δεν ήθελε λέει το σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε το γραφείο δημάρχου, ο Γιώργος αλλά αυτός την ξεπέρασε πολύ. Τριαρχία στις Τεχνικές Υπηρεσίες, Τριαρχία στο Πράσινο, Αγροτική Ανάπτυξη ο ένας, εγγειοβελτικά ο άλλος!!! Σύγχοση και των γονέων.

 7. ΜΑΝΩΛΗΣ Κ.

  ….. Και κάτι ακόμη για τον “κορυφαίο σχολιογράφο” σας κ. Άκη Ροδίτη που μας τα ζαλίζει εντελώς. Και με βλακείες μάλιστα. Κύριε μου πως καταλάβατε ότι ΌΛΟΙ τους είναι κορυφαίοι επιστήμονες; Ο κ. Καλαμπαλίκης σε ποια επιστήμη έχει εντρυφήσει; Ο κ. Γρίβας; Η κυρία Παπαγεωργίου σε ποιά έχει διακριθεί; Κάποια πράγματα πρέπει να έχουν όρια και κυρίως να είναι αληθινά. Αρκετά με τους χουλιγκανισμούς στον αθλητισμό. Η πολιτική δεν τους έχει ανάγκη.

 8. Akis Roditis

  ”Βασιλης Κ”, η μπαρουφολογια που καθιέρωσε στη συνείδηση του αγραμματου Έλληνα την ”δημοκρατικοτητα” του ΠΑΣΟΚικου συστήματος της ρεμουλας, της αρπαχτης και των ”ημετερων” διορισμενων κηφηνων δεν εχει πια ακροατήριο και αυτο το μαρτυρα η εξευτελιστικη ήττα του 67% !!! Μονο ”δεξιά παρένθεση” δεν θα ειναι αυτη η Δημοτική Αρχή για το Δήμο Αγρινίου !!! Αυτο το διασφαλίζει το 67% που έδωσαν οι δημοτες αλλα και γιατι αυτοί που πρέπει έχουν τα αυτιά και τα μάτια τους ανοικτά. …….

 9. ταλιμπάν ορθόδοξος

  Εγώ δεν είπα τίποτα για τους απερχόμενους!
  Αλλά στα… φρύδια των “σοσιαλιστών” που τόσο κατηγορείς έχετε κρεμαστεί για να παραμείνετε στην εξουσία.

 10. Akis Roditis

  Κυριε ”ΜΑΝΩΛΗ Κ.”’ που κουτσαπηδας ανώνυμα και ”ανδρικα” απο Pc σε Pc για να μπορείς να γραφείς με 4-5 διαφορετικά ψευδώνυμα, στο σχόλιο μου κάνω λόγο και για καταξιωμενους επαγγελματίες. Οταν συναντήσεις κανένα φίλο σου που δεν εργάζεται στο Δημόσιο η δεν ”ζει” απο το Δημόσιο ρωτα τον να σου πει τι ειναι γιατι και εσύ στην ίδια κατηγορία με τους φίλους σου ανηκεις.. …..

 11. Πάνος Κ.

  Κατ’ αρχήν θέλω να συγχαρώ θερμά τον A. roditis, για το σθένος και το κουράγιο που διαθέτει, επιμένοντας να τα βάζει με τη ….”σφηκοφωλιά” των αυτοαποκαλούμενων Δημοκρατών, – άκουσον, άκουσον,- αντιδιαστελλομένων με όλους ημάς τους εξοβελισμένους στο αντιδημοκρατικό στρατόπεδο, συμφώνως προς τον αφορισμό τους.( κούνια που τους κούναγε) !

  Ο εσμός της πράσινης ακρίδας, της αμαρτωλής συνάφειας,του κηφηναριού, της στρατιάς των διορισμένων- βολεμένων, της αντιδημοκρατικής ντροπής, του Πασοκο-αριστερού ονείδους ( πες τε μου άλλον ένα δήμο στην Ελλάδα, που να κατέχεται “δημοκρτατικά” (sic) από αυτόν τον εσμό, για 44 χρόνια;;;;;;;;;;;;;;;;;;
  Αυτός λοιπόν ο εσμός εγείρει φωνή διαμαρτυρίας !
  Αιδώς Αργείοι !

  Όσο για σας, φίλοι Γιώργο και αντιδήμαρχοι, σκύψτε το κεφάλι και στρωθείτε στη δουλειά.
  Ο Ψινάκης ξεβράκωσε ήδη περί τα έξι λαμόγια !

 12. Ηλίας Τριμπώνης

  Βρε Ροδίτη για τον άλλο λες που κουτσοπηδάει αλλά εσύ τον έχεις ξεπεράσει προ πολλού. Δεν έχεις αφήσει site για site με τα σχόλια σου. Δεν δουλεύεις και λίγο;

 13. Akis Roditis

  ”Ηλιας” σωστά τα λες. Ο ”άλλος” τη δουλειά του κάνει.. ….

 14. Βααιλης Κ

  Κύριε( o θεός να σας κανει) Ροδίτη αν μετρήσεις τα ποσοστά των Παπαναστασίου και τραπεζιωτη του πρώτου γύρου θα καταλήξεις στους ψήφους της μπαλαρίνας που κανατε δήμαρχο . Γιατι να το ξέρετε οτι ένας άνθρωπος που δεν έχει προσδιορισει τον τομέα της πολιτικής που θα ακολουθήσει δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα στον τόπο. Όλες του οι αποφάσεις θα πρεπει πρωτα να εγκρίνονται απο τη Συγγρού και υστερα απο το δημοτικό συμβούλιο. Ο δήμος είναι για τον κ Παπαναστασίου ενα σκαλοπάτι προς την ανέλιξη του στη νέα δημοκρατία.

 15. Akis Roditis

  Κυριε ”τεθλιμενε συγγενή” του ΠΑΣΟΚου Μοσχολιού (βάρα τον κωλο σου κάτω και κλαψε οσο θέλεις) ο προσδιορισμενος τομέας πολιτικής της απερχομενης σοσιαλιστικης δημοτικής αρχής ποιος ήταν; ;;; Να βολεψει τους πρασινοφρουρους; ;;;; Για συνελθε ……

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.