Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

Αυτοί θέλουν να γίνουν διοικητές στα Νοσοκομεία

Ποιοι κατέθεσαν αίτηση για τις διοικήσεις των Νοσοκομείων Αγρινίου, Μεσολογγίου, Άρτας, Πρέβεζας και Λευκάδας.

nosokomeio_agrinio_3Στην τελική ευθεία εισερχόμαστε για την επιλογή των νέων διοικήσεων των Νοσοκομείων.
Αρκετοί είναι αυτοί που έσπευσαν να καταθέσουν αίτηση ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη θέσεων Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών Νοσοκομείων της 6ης ΥΠΕ στη δικαιοδοσία της οποίας ανήκουν και τα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου.
Η καταλυτική ημερομηνία για τις αιτήσεις ήταν η 19η Ιανουαρίου και ως απαραίτητο προσόν που πρέπει να διαθέτει ο υποψήφιος είναι το Πτυχίο ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ ή αντίστοιχο ισότιμο αναγνωρισμένο τίτλο του εξωτερικού. Φυσικά μια σειρά από επιπλέον προσόντα (υποτίθεται πως) θα συνεκτιμηθούν από την Επιτροπή για την επιλογή όπως διδακτορικός τίτλος σπουδών συναφής με τις υπηρεσίες υγείας, τη διοίκηση ή τα οικονομικά, μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών σχετικός με τη διοίκηση, οικονομικά και πληροφορική μονάδων υγείας ή άλλος συναφής τίτλος σπουδών στη διοίκηση και τα οικονομικά, τουλάχιστον καλή γνώση της Αγγλικής ή άλλης επίσημης γλώσσας της ΕΕ , προϋπηρεσία σε θέση ευθύνης στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα επί 5ετία τουλάχιστον, ή σχέση με τους Οργανισμούς Υγείας ως επαγγελματίας για μια 10ετία τουλάχιστον, επαγγελματική διαδρομή καθώς και η γενικότερη κοινωνική και επαγγελματική αναγνώρισή τους.
Η προσωπικότητα και οι δεξιότητες των υποψηφίων που απαιτούνται για τη θέση θα προκύψει από την προφορική συνέντευξη και τη δοκιμασία αυτοαξιολόγησης ενώ υπάρχει και ηλικιακό όριο, τα 65 έτη.
Η Υγειονομική Περιφέρεια απέστειλε τη λιστα   στην αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείο Υγείας, η
οποία αξιολογεί όλους τους υποψήφιους που έχουν περάσει θετικά την εξέταση της πληρότητας των στοιχείων που έχει κάνει η ΥΠΕ.
Ως γνωστόν τα δύο νοσοκομεία, Αγρινίου και Μεσολογγίου υπάγονται στην ενιαία διοίκηση της Νοσηλευτικής Μονάδας Αιτωλοακαρνανίας. Για τη θέση του διοικητή της (στο Αγρίνιο)  λοιπόν κατέθεσαν αίτηση οι Νικόλαος Πιστιώλης, Χριστίνα Σπυράκη, Αθανάσιος Τορουνίδης, Συμεών Γκοργκόλης, Ανδριάνα Καβαλλάρη και Ανδρέας Μπούτρης. Για τη θέση του αναπληρωτή διοικητή που ασκεί τη διοίκηση της Νοσοκομείου Μεσολογγίου αίτηση υπέβαλλαν οι Αρετή Γκόρου ,Χρήστος Σιάσος, Δημήτριος Τριανταφυλλάκης, Καλλιρόη Αυδή, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Σπυριδούλα Ντζουμανίκα, Νικόλαος Χοχτούλας, Δημήτριος Ζαρκαδούλας, Αθανάσιος Κώτσης, Θωμάς Χατζηπρίμος, Δημήτρης Λαμπόβας, Σταύρος Λυκούδης και Ιωάννης Ράπτης.
Για τη θέση του διοικητή του Νοσοκομείου Άρτας αίτηση κατέθεσαν οι Θεόδωρος Φελέκης και Ευάγγελος Καρβούνης. Για τη διοικηση του Νοσοκομείου Πρέβεζας οι Γεώργιος Θεόδωρος, Γιακουμάτος Γιοβανίδης, Αθανάσιος Περδίκης ,Αλέξανδρος Γέροντας, Νικoλαος Φερεντίνος και Μιλτιάδης Παππάς. Για το Νοσοκομείο Λευκάδας οι Λεωνίδας Βιτωράτος ,Γεώργιος Κονιδάρης ,Χρήστος Παπανδρέου , Σπυρίδων Καταγής και Βασίλειος Κώνστας.
Στη λίστα λοιπόν βρίσκονται πρόσωπα αναμενόμενα όπως ο Π.Παπαδόπουλος και ο Αθανάσιος Τορουνίδης που φέρονταν ως οι επικρατέστεροι για Μεσολόγγι και Αγρίνιο  μέχρι τις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου αλλά και εκπλήξεις όπως ο εκπαιδευτικός και υποψήφιος με τους ΑΝ.ΕΛ. Συμεών Γκοργκόλης και ο πρώην αστυνομικός διευθυντής Αιτωλίας Νικόλαος Πιστιώλης.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

 1. bag

  Γνωστα κομματοσκυλα …αναθεμα και εαν κανενας τους εχει σχεση με υγεια ..και γιατι παρακαλω να πληρωνουμε τζαμπα διοικητες ???την ιδια δουλεια την κανουν και οι υπηρεσιακοι που εχουν αναλαβει και με λιγοτερα κερατιατικα λεφτα!!!

 2. Αιτωλοακαρνάνας

  Απαραίτητη προϋπόθεση είναι, οι κοινωνίες, κυβερνήσεις, κώματα, φορείς,να αναγνωρίσουν το πρόβλημα της χώρας και να έχουν την θέληση να το λύσουν τολμώντας να εκλέξουν – τοποθετήσουν τους ικανούς στα πόστα της Δημόσιας Διοίκησης, με Παιδεία γιατί , Παιδεία δικαιοσύνη και χρηστή διοίκηση είναι το τρίπτυχο της εξόδου από την διαφθορά του κράτους και των κρατικών οργανισμών και υπηρεσιών.
  Η Ελλάδα θεωρείται σήμερα ως η πλέον διεφθαρμένη χώρα από ορισμένα κράτη της Ε.Ε.
  Η Ελλάδα αν ως χώρα δεν είναι νεκρή, βρίσκεται σε τεχνητό κώμα.
  Την ώρα που οι πολιτισμένες κοινωνίες χτίζουν κοινωνίες που ενισχύουν την ισότητα, την ελευθερία και τις αξίες, στην Ελλάδα χτίζεται μια κοινωνία βυθισμένη στο ψέμα.
  Μπορεί οι πολιτικοί να χρησιμοποιούν τους όρους « ενότητα, ειρήνη, Αξιοκρατία, Διαφάνεια, Διαύγεια, και άλλες αξίες που δεν τις πιστεύουν» αλλά το κάνουν μόνο για να εξαπατήσουν τους ψηφοφόρους τους και να κλέψουν την ετυμηγορία τους. Στην πραγματικότητα η δύναμή τους στηρίζεται μόνο στην διαφθορά και το ρουσφέτι αυτό που κατέστρεψε την χώρα. Ένας βασικός λόγος για την επιτυχία τους είναι το γεγονός ότι ο λαός θέλουν και επιδιώκουν να είναι αμόρφωτος.
  Γνωρίζουν ότι η αληθινή εκπαίδευση – κατάρτιση δίνει ελευθερία, ανοίγει το μυαλό και σου δίνει την δυνατότητα να βλέπεις τον κόσμο με άλλο μάτι. Σε βοηθάει να μπορείς να διακρίνεις την αλήθεια από το ψέμα.
  Πρέπει να υπάρξει άμεσα ένα σύστημα δομών που δεν θα στηρίζεται στην μυθοπλασία αλλά στην έρευνα την κατάρτιση τα προσόντα και την κριτική σκέψη.
  Απαραίτητη προϋπόθεση είναι, όλες οι κυβερνήσεις να αναγνωρίσουν το πρόβλημα και να έχουν την θέληση να το λύσουν τολμώντας να εκλέξουν τους ικανούς σε αυτές τις θέσεις ευθύνης.
  Για το καλό του κοινωνικού συνόλου και των φτωχοποιημένων και κατα- ληστεμένων Ελλήνων.
  Η ποιότητα της δημόσιας διοίκησης συνδέεται ευθέως με τη γενικότερη στά-
  ση και συμπεριφορά των δημοσίων υπαλλήλων κατά την άσκηση των καθη-
  κόντων τους όσο και με τη γενικότερη στάση του κοινωνικού συνόλου έναντι
  του δημοσιοϋπαλληλικού σώματος.
  Άτομα λοιπόν καταρτισμένα σε θέσεις ευθύνης και να έχουν κολλήσει ένσημα στην ζωή τους και στην διοίκηση. Όχι άτομα ουρανοκατέβατα από το πουθενά, και φυσικά με προσόντα ουσιαστικά και τυπικά, αλλά προπαντός με Ανθρωπιά που απουσιάζει από τις μέρες μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.