Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Αυτοκτονία ή φόνος;

Αυτοκτονία ή φόνος;

geg-kammeno-auto-kamaroula1-600x338Ανοίγει πάλι ο εισαγγελέας Αγρινίου την υπόθεση του απανθρακωμένου πτώματος

Το ερώτημα αυτό θα κληθούν να απαντήσουν οι αρμόδιες αρχές, καθώς ξανανοίγει ο φάκελος της υπόθεσης του απανθρακωμένου πτώματος το οποίο είχε βρεθεί την 21η Απριλίου 2011, μέσα σε ΙΧ αυτοκίνητο έξω από το Αγρίνιο. Αρχικά, είχε θεωρηθεί ότι πρόκειται για ατύχημα ή ανθρωποκτονία, ο εισαγγελέας Αγρινίου όμως άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά παντός υπευθύνου, καθώς έκρινε πως υπάρχουν ενδεχόμενα τα οποία θα πρέπει να διερευνηθούν και να αποσαφηνιστούν.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Έχουν περάσει περίπου 2μιση χρόνια από την 21η Απριλίου του 2011, όταν η αστυνομία και η πυροσβεστική είχαν δεχθεί κλήση για φωτιά σε ΙΧ αυτοκίνητο σ’ ένα λιοστάσι στο δρόμο Αγρίνιο-Καμαρούλα. Το αυτοκίνητο, τύπου τζιπ και μάρκας Honda, βρισκόταν κοντά στο κτίριο της Μεταλλοπλαστικής και είχε καεί ολοσχερώς. Μετά την κατάσβεση, πυροσβέστες και αστυνομικοί αντίκρισαν με φρίκη ένα απανθρακωμένο πτώμα στη θέση του οδηγού.

Επρόκειτο για έναν 46χρονο εκπαιδευτικό με καταγωγή από το Αγρίνιο. Από την αρχή διατυπώθηκαν διάφορα σενάρια για τον τραγικό θάνατο του άντρα, μεταξύ των οποίων και κάποια που έκαναν λόγο για ανθρωποκτονία. Με βάση όμως τα στοιχεία και τις καταθέσεις, η αστυνομία συμπέρανε ότι ο θάνατος οφείλονταν σε αυτοκτονία ή ατύχημα και δεν έβλεπε την εμπλοκή τρίτων στην υπόθεση. Ωστόσο αυτή η εξήγηση δεν έγινε ποτέ αποδεκτή από τους συγγενείς του δασκάλου.

Φαίνεται όμως πως με την άποψη του ατυχήματος διαφωνεί και ο εισαγγελέας, ο οποίος, σύμφωνα με την αστυνομία «διερευνώντας την υπόθεση έκρινε ότι αυτή χρειάζεται περεταίρω αποσαφήνιση, καθώς βρήκε ενδείξεις ποινικών αδικημάτων τα οποία πρέπει να διερευνηθούν». Σημειώνεται ωστόσο από την αστυνομία ότι μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάποιο νέο στοιχείο, ενώ είναι θέμα του εισαγγελέα τον αν η υπόθεση θα επιστρέψει στην αστυνομία ή θα τεθεί σε ανακριτή.

Το τραγικό αυτό συμβάν που θυμίζει αστυνομική ταινία, είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία και προφανώς το ενδεχόμενο να πρόκειται για εγκληματική ενέργεια προκαλεί εκ νέου αναστάτωση. Αφενός μεν εξαιτίας της βαρβαρότητας της υπόθεσης και αφετέρου δε εξαιτίας του μεγάλου χρονικού διαστήματος που έχει περάσει, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αστυνομική έρευνα, οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει σύντομα να αξιοποιήσουν τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους, καθώς και ό,τι νέο προκύψει, ώστε να κλείσει αυτή η τρομερή υπόθεση.

Κώστας Καρακώστας
www.sinidisi.gr- Eφημερίδα ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.