Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: μεγάλα προβλήματα στον Ορεινό Βάλτο

Ενημέρωση από τη Νομαρχιακή Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας ΣΥΡΙΖΑ:

po-syriza-oreinos-baltos

 

Μεγάλα προβλήματα στον Ορεινό Βάλτο..!

Κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας ΣΥΡΙΖΑ και της περιφερειακής παράταξης «Αντίσταση πολιτών Δυτικής Ελλάδας», μαζί με αντιπροσωπείες της αυτοδιοικητικής παράταξης «Κίνησης Ενεργών Πολιτών Δήμου Αμφιλοχίας για την Ανατροπή & την Αναγέννηση» και της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Ορεινού Βάλτου, επισκέφθηκαν την περιοχή του Ορεινού Βάλτου, την Κυριακή 8/2/2015, για να διαπιστώσουν και να ενημερωθούν από τους εκεί κατοίκους για τις ζημιές και τις καταστροφές που προκλήθηκαν στην περιοχή, μετά τις μεγάλες νεροποντές της περασμένης εβδομάδας.
Η διαπίστωση και η ενημέρωση αφορούσε:
α) Στις παρόχθιες περιοχές του Αχελώου και στις τεράστιες ζημιές στα γεφύρια του Αυλακίου και της Τέμπλας (Βρουβιανά), αλλά και σε πολλά πλημμυρισμένα χωράφια δίπλα στο ποτάμι. Η κοίτη του Αχελώου έχει ανέβει πάρα πολύ από την κατακράτηση των φερτών υλικών και ο μεγάλος όγκος των υδάτων δεν εκτονώνεται κάτω από τις γέφυρες, με αποτέλεσμα να τις υπερκαλύπτει και στις μέρες της μεγάλης ορμής του να παρασύρει τμήματά τους. Για τον ίδιο λόγο πλημμυρίζουν και αρκετά παρόχθια κτήματα στην περιοχή. Υπάρχουν σημεία όπου το ποτάμι επιστρέφει εξ’ αιτίας των προσχώσεων μέσα στην κοίτη του και το πρόβλημα της ροής του επιδεινώνεται περαιτέρω.
Να επισημανθεί ότι η γέφυρα στο Αυλάκι ενώνει τους Νομούς Ευρυτανίας, Καρδίτσας και Αιτωλοακαρνανίας και η γέφυρα της Τέμπλας τους νομούς Ευρυτανίας και Αιτωλοακαρνανίας.
β) Στα προβλήματα που δημιουργούνται ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες στον ποταμό Ίναχο από τη μεγάλη ορμή των υδάτων και την πτώση των όχθεων, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει η κοίτη του και να πλημμυρίζουν, σε αρκετές περιοχές κατά μήκος του ποταμού, κτήματα αλλά και κατοικημένοι χώροι.
Τα τωρινά προβλήματα, σύμφωνα και με τη γνώμη των κατοίκων, πέρα από την επιβαλλόμενη αποκατάσταση των ζημιών που πρόσφατα προκλήθηκαν, πρέπει να τύχουν οριστικής αντιμετώπισης από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Τα προβλήματα αυτά, κατά την άποψή μας, δεν είναι παρά απόρροια των πολιτικών που εφαρμόστηκαν στα χρόνια που προηγήθηκαν, καθώς οι πολιτικοί ιθύνοντες δεν είχαν στη φιλοσοφία τους και στη λογική τους και επομένως και στην πρόνοιά τους τη δημιουργία κατάλληλων έργων υποδομής και δράσεων πρόληψης ζημιών και καταστροφών από καιρικά φαινόμενα.
Οι κάτοικοι του Ορεινού Βάλτου επιθυμούν να μείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους, αλλά απαιτούν τη στοιχειώδη συμπαράσταση της πολιτείας για τις οικονομικές τους δραστηριότητες και την κοινωνική τους οργάνωση.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.