Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Αυτοψίες μόνιμης διαμονής κάνει η Δημοτική Αστυνομία

Αυτοψίες μόνιμης διαμονής κάνει η Δημοτική Αστυνομία

Όταν δεν συμβαδίζουν τα στοιχεία για κάρτα μόνιμου κατοίκου
Αρκετοί στο Αγρίνιο εδώ και καιρό διαμαρτύρονται-έχουν περιέλθει και σε γνώση του agrinionews.gr τέτοιες διαμαρτυρίες- ότι η Δημοτική Αστυνομία είναι πολύ σχολαστική στην έκδοση κάρτας πάρκινγκ για μόνιμο κάτοικο και μάλιστα αναφέρουν ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου διενεργήθηκε «αυτοψία» για να δουν αν όντως ο ενδιαφερόμενος μένει στο χώρο που δηλώνει. Υπήρξαν μάλιστα και περιπτώσεις έντασης με πολίτες που δεν δέχτηκαν τον έλεγχο αυτού του τύπου.
Σύμφωνα με την απαραίτητη δημοσιογραφική διασταύρωση που κάναμε υπάρχουν κάποιες παράμετροι που καλό είναι να τις γνωρίζουν οι πολίτες που ζητούν τη συγκεκριμένη παροχή από το δήμο.
Ο δήμος συνεργάζεται με το Πολυτεχνείο και με συγκεκριμένο πρόγραμμα που κάνει τη διασταύρωση των στοιχείων που δίνονται, ώστε να αποφεύγονται εξόφθαλμες περιπτώσεις όπου κάποιοι δηλώνουν μόνιμη κατοικία στο κέντρο και στις ζώνες ελεγχόμενου παρκαρίσματος, αλλά στην πραγματικότητα εκεί έχουν αποθήκη, ιατρείο ή κάτι άλλο που διαθέτει ένα κρεβάτι. Η διασταύρωση των στοιχείων έχει αποτρέψει πολλές άδειες καθώς για παράδειγμα υπήρξε περίπτωση ιδιώτη που έμενε στα…προάστια και είχε δηλώσει μόνιμη κατοικία στο κέντρο αλλά η συνεργαζόμενη εταιρία, μέσω Πολυτεχνείου, βρήκε ότι δεν μπορεί τετραμελής οικογένεια, όπως είχε δηλωθεί, να πληρώνει 35 ευρώ το δίμηνο για ρεύμα!
Κατόπιν, επίσης, οι δημότες πρέπει να ξέρουν πως όταν βρεθούν τα στοιχεία που δίνονται να μην συμβαδίζουν(περιπτώσεις όπου κάποιος π.χ. αλλάζει απροσδόκητα κατοικία ή επιστρέφει στο πατρικό του κλπ), έχει το δικαίωμα η δημοτική αστυνομία να διενεργήσει έλεγχο που βέβαια σε κανέναν δεν είναι συμπαθής και για το λόγο αυτό γίνεται μετά από τηλέφωνο κα προκαθορισμένο ραντεβού. Κανονικά σύμφωνα με το νόμο η δημοτική αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες μας, δικαιούται να διενεργήσει τρεις ελέγχους χωρίς προειδοποίηση για το αν ο πολίτης που ζητά την κάρτα είναι ένοικος της οικίας την οποία δηλώνει.
Αυτή είναι η διαδικασία και σε γενικές γραμμές τηρείται χωρίς παρεκτροπές, εκτός από κάποια νεύρα που είναι, τον τελευταίο καιρό, όλο και πιο τεταμένα. Καλό είναι πάντως να υπάρχει ευγένεια από την Δ.Α. και κατανόηση από τους πολίτες, αν κα με τις παραστάσεις που έχουμε όλοι εδώ και καιρό κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.