Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου, 2020

Αυτόνομοι οι Οικολόγοι στην Περιφέρεια

Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης  Αιτωλοακαρνανίας ο Στέλιος Αγγελής

oikologiki

Την αυτόνομη κάθοδό τους στις περιφερειακές εκλογές ανακοινώνουν οι Οικολόγοι, με την παράταξη »Οικολογική Δυτική Ελλάδα».

Η σχετική ανακοίνωση με στοιχεία από την παράταξη για τον επικεφαλής και τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες:

Η περιφερειακή παράταξη «Οικολογική Δυτική Ελλάδα», μετά από τρεισήμισι χρόνια παρουσίας οικολογικών αρχών και δημοκρατικής ευθύνης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας ανακοινώνει την αυτόνομη κάθοδό της στις περιφερειακές εκλογές του προσεχούς Μαΐου.

Με απόφαση των μελών της, επικεφαλής του ψηφοδελτίου της, υποψήφιος περιφερειάρχης θα είναι ο Γιώργος Κανέλλης, ο οποίος και παραλαμβάνει τη σκυτάλη από τον ως τώρα επικεφαλής περιφερειακό σύμβουλο Κώστα Παπακωνσταντίνου, ήδη υποψήφιο δήμαρχο ευρέος ψηφοδελτίου στο Δήμο Αιγιαλείας.

Αυτό που δεν αλλάζει είναι οι θεμελιώδεις αρχές της Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας, που θα αποτελέσουν και πάλι οδηγό της στη δράση μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο: η αειφορία, η κοινωνική αλληλεγγύη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η συμφιλίωση με τη φύση.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Κανέλλης και οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες Αχαΐας Βασίλης Κουμπούρας, Ηλείας Γιώργος Γουβιάς και Αιτωλοακαρνανίας Στέλιος Αγγελής, έκαναν την παρακάτω κοινή δήλωση:

O« Απευθυνόμαστε στους πολίτες της Αχαΐας, της Ηλείας, της Αιτωλοακαρνανίας, και θέτουμε στην κρίση τους τη δημιουργική και υπεύθυνη παρουσία της παράταξής μας μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Με πίστη, αισιοδοξία και συναίσθηση της ευθύνης τους ζητούμε και πάλι την ψήφο και την πολιτική τους υποστήριξη για να αποτελέσουμε και πάλι μια δυνατή φωνή υπέρ της στροφής της περιφέρειάς μας σε μια βιώσιμη πορεία.

Ένα ισχυρό και υπεύθυνο μετερίζι προτάσεων και λύσεων για την έμπρακτη αντίσταση στις πολιτικές που υποβαθμίζουν τα οικοσυστήματα αλλά και την ποιότητα ζωής στις πόλεις μας. Μια φωνή υπεράσπισης των κατοίκων της υπαίθρου. Μια φωνή υπέρ των ελευθεριών, της ειρήνης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της στήριξης των μειονεκτικών ομάδων και κατά κάθε διάκρισης με βάση τη φυλή, το φύλο ή το χρώμα.

Η πενταετία που έρχεται μπορεί και πρέπει να αποτελέσει αφετηρία ανάκαμψης και στην περιφέρειά μας. Είναι ανάγκη να αξιοποιήσουμε τα κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ για την αειφορική ανασυγκρότηση της παραγωγικής μας βάσης, και τη στροφή στην ενεργειακή βιωσιμότητα, μακριά από λογικές απλής απορρόφησης πόρων σε έργα αμφίβολης χρησιμότητας. Είναι ανάγκη να αφήσουμε πίσω μας την κοινωνική ερήμωση και την ύφεση και να διαφυλάξουμε τα φυσικά μας οικοσυστήματα, τον μεγαλύτερο πλούτο της περιφέρειάς μας.

Χρειάζεται στάση ταυτόχρονα ριζοσπαστική και υπεύθυνη, χρειάζεται πρώτα απ’ όλα διαφανής και σύγχρονη διοίκηση μακριά από πελατειακές μεθόδους.

Χρειάζεται μια αδέσμευτη και δυνατή οικολογική παράταξη στο περιφερειακό Συμβούλιο.»

Πληροφορίες για τους επικεφαλής:

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Κανέλλης, είναι εκπαιδευτικός Β/θμιας Εκπαίδευσης. Ζει στην Πάτρα. Απόφοιτος Πολιτικής Επιστήμης και Αγγλικής Φιλολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και της Εθνικής Σχολής Δημ. Διοίκησης. Ενεργός επί δεκαετίες στο χώρο του περιβαλλοντικού κινήματος τόσο στην Αχαΐα όσο και Πανελλήνια και με συμμετοχή στη διεθνή του εκπροσώπηση. Επί δεκαετία μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Περιβάλλοντος Αχαΐας και σήμερα μέλος του Δ.Σ. του φορέα Διαχείρισης Χελμού Βουραϊκού.

Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Βασίλης Κουμπούρας, από την Πάτρα, είναι ιδιωτικός υπάλληλος. Τελειόφοιτος της σχολής ανθρωπιστικών σπουδών του Ε.Α.Π, πρώην μέλος του Δ.Σ του Πολιτιστικού Οργανισμός του Δήμου Πατρέων. Δραστήριος στο χώρο της πολιτικής οικολογίας την τελευταία δεκαετία.Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Aιτωλοακαρνανίας Στέλιος Αγγελής, είναι συνταξιούχος εκπαιδευτής οδηγών, από το Αγρίνιο, συγγραφέας βιβλίου για την ορθή οδήγηση.Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γουβιάς είναι δημοσιογράφος του γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου στην Ηλεία. Ζει και δραστηριοποιείται στον Πύργο. Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας προέρχονται από τους χώρους της εργασίας, των κοινωνικών κινημάτων, των ενεργών πολιτών.

po-giorgos-gouvias-oikologoi-periferia1 po-koumbouras-Vasilis-oikologoi po-stelios-agelis-oikologoi-ypopsifios-antiperiferiasris

Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Aιτωλοακαρνανίας Στέλιος Αγγελής

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

 1. ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

  Αυτοί οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ εμφανίστηκαν -όχι απαρατήρητοι- στο Περιφερειακό Συμβούλιο (4η δύναμη) με πολλές κι ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις.
  Εμφανίστηκαν στο πλευρό των κατοίκων Ξηρομέρου για τη χωροθέτηση των υδατοκαλλιεργειών.
  Εμφανίστηκαν στο Βάλτο,στο πλευρό των κατοίκων στη δίκη τους από την ΤΕΡΝΑ,για το υδροηλεκτρικό φράγμα.
  Εμφανίστηκαν στο Μεσολόγγι με την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου (2.000 ευρώ).
  Στους αγώνες για την εκτροπή του Αχελώου,για το βελανιδοδάσος του Ξηρομέρου,για τα αιολικά στο Μπούμστο,για το Φορέα Διαχείρισης Μεσολογγίου-Αιτωλικού,για τις αμμοληψίες στον Εύηνο,για την προστασία της Τριχωνίδας από παράνομους αλιείς (δυναμίτες) και άλλα πολλά.
  Οι οικολόγοι είναι της κοινωνικής δράσης και αλληλεγγύης και όχι του “φαίνεσται”,για τις εντυπώσεις και διαφήμιση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.