Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

Αφημένοι στην καλοσύνη του κόμματος

κομμα

Βλέποντας τα πράγματα μέσα από ένα παραμορφωμένο-από όλες τις απόψεις- καλοκαίρι, οι προηγούμενοι κυριολεκτικά έχουν καταφέρει το ακατόρθωτο. Να είναι τόσο απαξιωμένοι ώστε να έχουν αφήσει το πεδίο σε ένα κόμμα να παίζει μόνο του και σχεδόν να κάνει δημοψηφισματικές τις…αμεσοδημοκρατικές του διαδικασίες. Η απάντησή τους; Ο Βουλγαράκης! Και το πως θα επανέλθουν οι ντίβες δι’ ενός διασκεδαστικού αρχηγού που μπορεί και τους αγκαλιάζει όλους! Και οι αναιμικές προσπάθειες της Φώφης να ακουστεί μέσα σε εποχές ενδιαφέρουσες…

Στο μεταξύ ο Πανούσης μιλά για εσχάτη προδοσία από τον παρδαλό τέως υπουργό με τα λαχούρια των 300 ευρώ. Ο Τσίπρας όμως μιλά στην Κεντρική Επιτροπή το κόμματος και μπορεί ακόμα και να καλύψει τον απίθανο τύπο με τα πολλά… plan. Χωρίς να χρειάζεται να εξηγήσει σε κανέναν αν τελικά ήταν δικό του το σχέδιο, σε γνώση του ή με τον ίδιο σε ομηρεία. Αν ήταν για να μείνουμε στο ευρώ ή αν πήραν κάποιοι συνωμοτικά μια απόφαση εκτός της εντολής που έλαβαν από τον αδάμαστο λαό.

Λόγω της ανυπαρξία αντιπολίτευσης, αλλά και λόγω “των καναλιών” και της ανυποληψίας τους(στο δημοψήφισμα πήγαν σε μια πλευρά κι έστειλαν όλο τον κόσμο στην άλλη)μια πλειοψηφία των 230 βουλευτών δεν έχει καμιά σημασία και το που θα πάει η Ελλάδα κι αυτό θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις εντός ενός κόμματος! Ο Λαφαζάνης δεν χρειάζεται να κάνει κάτι, η ονείρωξη της νιότης του έχει ήδη γίνει πραγματικότητα. Οι ήττες μιας ολόκληρης εποχής έχουν περάσει στη λήθη καθώς το κόμμα θα πάρει την απόφαση εντός των κόλπων του, κάπως σαν ένωση των σοβιέτ.Όλες οι “αλήθειες” παίζουν πια στα δίκτυα, ούτως ή άλλως. Κι έτσι μπορεί στο ράδιο ο διευθυντής του κομματικού ραδιοφώνου να κάνει μια ώρα συνέντευξη τον Τσίπρα και να μην έχει μια ερώτηση για τον απίθανο τέως υπουργό που έπαιζε μονόπολη. Ευτυχώς που δεν την έκανε ο Πρετεντέρης τη συνέντευξη…

Πέρασα λίγες μέρες φιλοξενούμενος σε ένα χωριό μπατζανάκη στην Μεσσηνία. Από τα 220 άτομα που ζουν εκεί τον χειμώνα τα 170 περίπου παίρνουν κάποια σύνταξη εδώ και χρόνια. Η πλάκα είναι ότι απολαμβλανουν να βρίζουν τους ξένους, το ευρώ και να τσακώνονται μεταξύ τους για το αν η δραχμή θα μας φέρει εισοδήματα σαν εκείνα του 2009 όταν “άρχισαν να κόβουν”! Κάποιοι, αν και πεπειραμένοι, λένε ότι με δραχμή μπορεί να έχουμε και πιο πολλά λεφτά. Μερικά χιλιόμετρα πιο κάτω προς τον Πύργο τα σκουπίδια είναι βουνά και οι παραλίες κάτι δεν κάνουν σωστά.Λίγο λάδι, μια σύνταξη και ένα μαγαζάκι με γκρίνια για το 23% από αποδείξεις που κόβονται…συχνα. Όπως και σε μας άλλωστε. Μύλος σε χωριό βγάζει και φέτος αλεύρι(μέσα στην κρίση και τη φτώχεια!)με 3 υπαλλήλους. Δυο Πακιστανούς κι ένα Αλβανό!

Κι όμως ο Τσίπρας για πρώτη φορά είπε ότι δεν είναι δουλειά μας να αλλάξουμε την Ευρώπη αλλά να επιβιώσουμε. Δυστυχώς δεν τον βοηθά η κατάρτισή του να καταλάβει πως εκείνο που είπε προς το τέλος της πρόσφατης ομιλίας του, πως “στις παρούσες συνθήκες δεν υπήρχε εναλλακτική”, ήταν ακριβώς εκείνο που αρνήθηκε στο άνοιγμα της ίδιας ομιλίας. Όταν είπε ότι “εμείς δεν είμαστε θιασώτες του Θατσερικού “δεν υπάρχει εναλλακτική” των αρχών του ’90”(!)

Εννοούσε των αρχών του ’80 και ήταν σχεδόν ίδιες οι συνθήκες, απλά άλλη η χώρα…

 

Γ.Συμψηρής

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.