Τρίτη, 20 Απριλίου, 2021

Αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη από το 3ο Γυμνάσιο Αγρινίου

Αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη από το 3ο Γυμνάσιο Αγρινίου

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ
από το 3ο Γυμνάσιο Αγρινίου

Οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Αγρινίου με υπεύθυνη καθηγήτρια την φιλόλογο Ειρήνη Γιοπάνου, παρουσίασαν Τετάρτη 11 Μαΐου 2011, ώρα 7μμ., στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, ένα πολύ καλό πρόγραμμα τιμώντας τα 100 χρόνια από το θάνατο του κορυφαίου Έλληνα Λογοτέχνη Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.(1851-1911).
Μέσα σε ένα σκηνικό άψογα στημένο τέλεσαν το καλύτερο μνημόσυνο για τον Σεμνό Παπαδιαμάντη. Καρέκλες από το Ναό του Αγίου Δημητρίου κι ένα μικρό μανουάλι με 10 αναμμένα κεριά. Ένα κάνιστρο με λειτουργιά και ψυχοκέρια, στο τραπέζι μαζί με λίγο δενδρολίβανο και μια κανάτα κρασί απ’ την πατρίδα. Πιο πέρα, ένα παλιό στρογγυλό τραπεζάκι με λευκό παραδοσιακό κέντημα .
Στον τοίχο κρεμόταν ένας χάρτης του νησιού της Σκιάθου και δυο πίνακες του Γιώργου Κόρδη εμπνευσμένοι από το έργο του Κυρ-Αλέξανδρου. Ο ένας από τον «Αμερικάνο» και άλλος απ’ το « Χριστό στο Κάστρο».
Άριστα εκπαιδευμένοι στην Ανάγνωση των κειμένων, μαθητές και μαθήτριες ντυμένοι με μαύρα ρούχα. Άρχισαν ανάβοντας το Καντηλάκι, συνέχισαν διαβάζοντας λιτά και περιεκτικά κείμενα για το έργο του. Έκλεισαν με Τρόπο Ελληνικό.
Ήπιαν μια γουλιά κρασί στη μνήμη του κι αποχώρησαν σεμνά από τη Σκηνή.
“Μεγάλος άνθρωπος κι ανέσπερος Έλληνας”, Ο “Ακέραιος” κυρ- Αλέξανδρος, ο “ανοξείδωτος”, κατά τον ποιητή Νίκο Καρούζο.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.