Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Αφιέρωμα στο βιβλίο της Ευγενίας Φακίνου από τη Λέσχη Ανάγνωσης

Αφιέρωμα στο βιβλίο της Ευγενίας Φακίνου από τη Λέσχη Ανάγνωσης

pol-eros-theros-polemosΗ Λέσχη Ανάγνωσης της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου θα πραγματοποιήσει αφιέρωμα στο βιβλίο της Ευγενίας Φακίνου με τίτλο : “Έρως,Θέρος, Πόλεμος”

Το έργο του θα παρουσιάσουν οι κ. Λιανού Κων/να –  Φιλόλογος και  κ.Ζαμπάρα Ελένη   – Φιλόλογος  , την Τετάρτη 11 Μαρτίου  2015 στις 7.00 μ.μ στο Εντευκτήριο του τρένου.

Όσοι επιθυμούν να προστεθούν στην παρέα των βιβλιόφιλων μπορούν να συμμετέχουν ελεύθερα.

ΕΡΩΣ, ΘΕΡΟΣ, ΠΟΛΕΜΟΣ [ΕΥΓΕΝΙΑ ΦΑΚΙΝΟΥ]

Σύμη 1919.

Η εποχή των θαυμάτων για το νησί. Ο ηλεκτρισμός, το ραδιόφωνο, ο κινηματογράφος αλλά και η σκληρή Ιταλική Κατοχή. Η Μαρία ζει μια “αρχαία” ζωή στα ορεινά του νησιού. Στα δώδεκά της φεύγει μόνη για τη Γη της Επαγγελίας, την Αίγυπτο.

Αλεξάνδρεια 1938.

Ο πόλεμος προ των πυλών. Ως νοσοκόμα πια, θα γνωρίσει την αγριότητα των χειρουργείων της ερήμου, τους βοβμαρδισμούς αλλά και το πάθος για ζωή της νεολαίας.

Αθήνα 1945.

Το Άγνωστο. Θα ξεκινήσει πάλι απ’ την αρχή, μέσα στις δύσκολες συνθήκες, μ’ ένα παιδί και μια αφόρητη μοναξιά.

Η Μαρία δε διαμόρφωσε την Ιστορία. Δεν όρισε καμία της στιγμή. Υπήρξε μόνο μία κουκκίδα στα ιστορικά γεγονότα, όπως τόσοι άλλοι της γενιάς της. Ατομική και συλλογική μνήμη και ποτέ νοσταλγία. Η μνήμη μάς βοηθά να διαμορφώσουμε την ταυτότητά μας κι όχι να την αρνηθούμε. Να συμφιλιωθούμε με τις “σκοτεινές” στιγμές που έρχονται στην επιφάνεια. Να συγχωρέσουμε και να υπερβούμε τον πόνο που προκαλεί η ανάμνηση.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.