Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Αχελώος: Συνάντηση με Μπιρμπίλη ζητά η Συντονιστική του Νομού μας

Αχελώος: Συνάντηση με Μπιρμπίλη ζητά η Συντονιστική του Νομού μας

Συνάντηση με την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη ζήτησε με επιστολή της η Συντονιστική Επιτροπή των Φορέων της Αιτωλοακαρνανίας που αγωνίζεται κατά της εκτροπής του Αχελώου. Η συνάντηση έχει ζητηθεί ενόψει της συνεδρίασης του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων το οποίο θα αποφανθεί για τα 14 Προδικαστικά Ερωτήματα του ΣτΕ. Εκτιμάται πως θα πραγματοποιηθεί σύντομα και με την παρουσία και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του Νομού.
Η επιστολή του προέδρου της Συντονιστής Επιτροπής Γιάννη Βαΐνά προς την υπουργό Τίνα Μπιρμπίλη έχει ως εξής:
Κυρία Υπουργέ,
Μετά την αριθ. 151/2011 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία απορρίφθηκαν εν μέρει οι αιτήσεις του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, και φορέων της Θεσσαλίας, ειδικότερα δε κατά το μέρος που επεδίωκαν να επιτραπεί η ολοκλήρωση της τελικής επένδυσης σε όλο το μήκος της σήραγγας εκτροπής και μετά την με αριθ. 268/2011 απόφαση της ίδιας Επιτροπής, με την οποία επιτρέπεται η κατασκευή και η λήψη μόνο προσωρινών μέτρων, τα οποία όμως δεν συνεπάγονται την κατασκευή της τελικής επένδυσης σε οποιοδήποτε τμήμα του ανεπένδυτου μέρους της σήραγγας, η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων Ν. Αιτωλ/νίας κατά της εκτροπής του Αχελώου ποταμού, επιθυμεί μια συνάντηση μαζί σας, παρουσία των Κοινοβουλευτικών Εκπροσώπων του Νομού μας, για να συζητήσουμε τις περαιτέρω εξελίξεις στο μεγάλο για την Αιτωλοακαρνανία θέμα της εκτροπής του Αχελώου ποταμού. Επί πλέον Κυρία Υπουργέ σας γνωρίζουμε ότι στις 24 Μαΐου συζητούνται στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων τα 14 προδικαστικά ερωτήματα που απηύθυνε προς το ανώτερο Δικαστήριο το ΣτΕ.
Θαμάζουμε ότι ενόψει της 24ης η και ο επικεφαλής της Πανθεσσαλικής Επιτροπής Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ήδη συναντήθηκε με την Υπουργό Περιβάλλοντος αλλά και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας μάλιστα θα προβεί εντός των ημερών σε λεπτομερείς ανακοινώσεις για το θέμα του Αχελώου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.