Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Αύριο στη Μητρόπολη για εξηγήσεις ο Ιερέας

Αύριο στη Μητρόπολη για εξηγήσεις ο Ιερέας

Μέχρι πρότινος η ιστορία διακινούνταν στο στενό αγρινιώτικο κύκλο. Μπήκε στη μέση το διαδίκτυο, και πλέον αποτελεί θέμα πανελλαδικής συζήτησης. Έδωσε μάλιστα αφορμή για να ξαναβρεθεί το Αγρίνιο στην ατζέντα των τηλεοπτικών εκπομπών που ρέπουν στη σκανδαλοθηρική θεματολογία. Και αποτελεί πλέον έναν δισεπίλυτο γρίφο για τις εκκλησιαστικές αρχές της περιοχής που η δυνατότητα παρέμβασής τους δεν είναι και μεγάλη…   

Ο λόγος για την ιστορία ενός ιερέα της Αιτωλοακαρνανίας και δύο άλλων οικογενειών. Εν ολίγοις η υπόθεση έχει ως εξής: Δύο επιχειρηματίες Αγρινιώτες μήνησαν τον ιερέα υποστηρίζοντας πάνω – κάτω ότι διέλυσε τις οικογένειές τους και ότι κάνοντας ουσιαστικά υποχείρια τις συζύγους τους αυτές τους εγκατέλειψαν και  διαμένουν στο σπίτι του σ’ ένα καθεστώς που κατά πολλούς παραπέμπει σε κοινόβιο. Οι επιχειρηματίες μάλιστα καταγγέλλουν πως και τα παιδιά τους (που διαβιούν και αυτά με τις μητέρες τους και την οικογένεια του Ιερέα) δεν έχουν απέναντί τους την αρμόζουσα (παιδιού προς πατέρα) συμπεριφορά εκτιμώντας (οι επιχειρηματίες) ότι έχουν επηρεαστεί και διαπαιδαγωγηθεί έτσι από τον συγκεκριμένο ιερέα τον οποίο μάλιστα κατηγορούν ότι ωθεί τα παιδιά  και σε επαιτεία.

Το αρνητικό παζλ  για τη στάση του ιερέα συνθέτουν οι πληροφορίες πως έχει απομακρυνθεί από ενορίες κατά τα χρόνια της διακονίας του ενώ στο παρελθόν έχει τεθεί και σε διετή αργία από τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ Κοσμά. Τα προαναφερόμενα είναι η μία όψη του νομίσματος και είναι αυτή που έχει διακινηθεί κατά κόρον. Η άλλη όψη του νομίσματος, η εκδοχή δηλαδή του ιερέα δεν έχει τύχει ανάλογης δημοσιότητας. Και δεν πρόκειται να γίνει μάλλον γιατί δεν επιδιώκει και ο ίδιος να διεκδικήσει  το μερίδιο που του αναλογεί στα μέσα ενημέρωσης.  

Βέβαια ο ιερέας την εκδοχή του την  έχει καταθέσει ενώπιον των εκκλησιαστικών αρχών της περιοχής. Έχει κληθεί όμως να την καταθέσει εκ νέου την ερχόμενη  Παρασκευή.

Όπως πάντως συμπεραίνουμε η υπόθεση αποτελεί για τη Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας ένα γόρδιο δεσμό και η λύση του δεν είναι εύκολη…Άλλωστε για να υπάρξουν κυρώσεις στον ιερέα αρμόδιο να αποφασίσει είναι το εκκλησιαστικό δικαστήριο. Αυτό επιλαμβάνεται επί σοβαρών εσωτερικών κανονικών παραπτωμάτων.

Σημειωτέον πάντως το προφανές: Οι υπόλοιποι (πέραν των επιχειρηματιών ) εμπλεκόμενοι, όπως για παράδειγμα και η πρεσβυτέρα, αρνούνται κατηγορηματικά τις…κατηγορίες. Η υπόθεση πάντως αναμένεται να έχει την ίδια ενδιαφέρουσα συνέχεια και ελπίζεται η αλήθεια να λάμψει…

Πηγή: Πολιτεία Αιτωλών και Ακαρνάνων

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.