Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, 2020

Α.Αλαβάνος: Ήρθε η ώρα να αντιδράσουμε

DSCN9740

Στο Αγρίνιο, σε γνωστή καφετέρια βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Αλέκος Αλαβάνος, για να παρουσιάσει και να συζητήσει με πολίτες, τις θέσεις του «σχεδίου Β», του νέου κόμματος που θα συμμετάσχει στις ευρωεκλογές με αιχμή την έξοδο από  το ευρώ, την παύση πληρωμών στους δανειστές, την εθνικοποίηση των τραπεζών.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και μίλησαν επίσης ο δημοσιογράφος Γιάννης Κιμπουρόπουλος και ο φοιτητής αρχιτεκτονικής Λάμπρος Παπαθανασίου.

«Οι ευρωεκλογές αυτές είναι οι πρώτες μετά την κρίση. Η Ελλάδα είναι η πιο προβληματική χώρα της Ευρωπαϊκή Ένωσης και είναι το σύμβολο μιας χώρας που καταδυναστεύεται από την ύφεση και από τα μέτρα της ευρωζώνης. Άρα ο Ελληνικός λαός δεν μπορεί να είναι ούτε φοβισμένος, ούτε βουβός. Πρέπει να πει «όχι άλλη προσβολή, όχι άλλη επίθεση. Πιστεύουμε στον εαυτό μας, μπορούμε να προχωρήσουμε διαφορετικά», ανέφερε σήμερα μεταξύ άλλων ο ιδρυτής του «Σχεδίου Β» κ. Αλαβάνος.

«Οι ευρωεκλογές είναι ένας τρόπος να μιλήσει ο Ελληνικός λαός», εξήγησε ο ίδιος, καθώς όπως τόνισε η νέα γενιά, της οποίας της έχει αφαιρεθεί η δημιουργική ζωή, «που σήμερα δεν ανοίγει τα φτερά της και που είναι πεταμένη στους δρόμους», πρέπει με κάποιον τρόπο να εκφραστεί και να μιλήσει.

Θέμα άλλωστε της όλης συζήτησης ήταν : Το μέλλον της Ελλάδας δεν είναι το ευρώ, είναι τα παιδιά της.

Δεν έλειψαν βέβαια και οι αιχμές προς τον ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα του οποίου επί χρόνια ο κ. Αλαβάνος διατελούσε πρόεδρος, αφού ίδιος, απαντώντας στο κατά πόσο ακούγονται οι απόψεις του Ελληνικού κοινοβουλίου στην Ευρώπη, απάντησε πως «αν ο Ελληνικός λαός πει «μπορώ» και δεν σκύψει το κεφάλι στους δανειστές, παρά τις πλάτες του ΣΥΡΙΖΑ που  λέει «δεν φταίνε οι Γερμανοί», μόνο τότε θα αλλάξουν τα πράγματα».

Κατέληξε δε, πως ο Ελληνικός λαός ξέρει πολύ καλά τι γίνεται, δεν έχει όμως εμπιστοσύνη στον εαυτό του και αυτό ακριβώς είναι που πρέπει να αλλάξει.

DSCN9742

DSCN9727 DSCN9737

DSCN9743 DSCN9745 DSCN9747

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.