Πέμπτη, 13 Αυγούστου, 2020

Α’ ΕΠΣΝΑ: Πολλά ανοικτά μέτωπα

epsnaΤο φετινό πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, αφού και σε ότι αφορά την μάχη του τίτλου και την αντίστοιχη της απ’ ευθείας παραμονής και την αποφυγή του υποβιβασμού, όλα είναι ανοικτά. Με συνεχείς ανατροπές, με βαθμολογικές ανακατατάξεις και δίχως να μπορούν να γίνουν ασφαλή προγνωστικά.

Τέσσερις ομάδες έχουν αποσπαστεί από τις υπόλοιπες και διεκδικούν την πρωτιά στον βαθμολογικό πίνακα. Ο Όμηρος δείχνει αυτή τη στιγμή να είναι το πρώτο φαβορί. Μετά το άσχημο ξεκίνημα που έκανε στο πρωτάθλημα, έχει δέκα νίκες και μια ισοπαλία στη Ναύπακτο τις έντεκα τελευταίες αγωνιστικές. Και τρεις βαθμούς περισσότερους από τον Ναυπακτιακό (που παρουσιάζει σημαντική αστάθεια) και τον Προμηθέα, που ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση. Ο Ναυπακτιακός ήταν εξ’ αρχής ανάμεσα στους υποψήφιους για πρωταθλητισμό, ο Προμηθέας προέκυψε λόγω της σταθερής πορείας που κάνει. Πολλοί πίστευαν ότι θα “ξεφουσκώσει”, αλλά…
Την τετράδα συμπληρώνει ο Ατρόμητος Αντιρρίου, που ως βασικό στόχο έχει να μπορέσει να μπει στα Play-off. Για να συμβεί αυτό πρέπει να διατηρηθεί σε απόσταση αναπνοής από τον πρωτοπόρο.
Πίσω απ’ αυτές τις ομάδες υπάρχουν επτά που ως κύρια επιθυμία έχουν την απ’ ευθείας παραμονή. Όσες καταλάβουν τελικά τις θέσεις από 5 έως 8 θα τα καταφέρουν. Προς το παρόν, Κεραυνός Γαβαλούς (27) και ΑΕΚ Αγ. Κωνσταντίνου (26) έχουν τέσσερις και τρεις βαθμούς αντίστοιχα απόσταση από τη ζώνη των Play-out. Καινούριο (24) και Αετός Σταμνάς (24), μόλις έναν.
Κάτω απ’ τη γραμμή βρίσκονται Απόλλων Δοκιμίου (23), Αμβρακικός Λουτρού (20) και Αχελώος Αγγελοκάστρου (18). Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν καταδικασμένες. Αντίθετα, ελπίζουν ότι κάποια (ή κάποιες) ομάδα θα ξεπεράσουν στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος.
Ο Ηρακλής Αστακού, παρά τη μεγάλη νίκη που πανηγύρισε το περασμένο Σάββατο επί του Ναυπακτικού, με 12 βαθμούς είναι πολύ δύσκολο (προς το παρόν) να ελπίζει σε κάτι περισσότερο από το να μην υποβιβαστεί απ’ ευθείας. Γιατί, ο προτελευταίος Αστέρας Αγρινίου (9) είναι τρείς βαθμούς πίσω του και μόνο τον Ηρακλή κυνηγάει.
Η μοναδική θέση που είναι “κλεισμένη” είναι η τελευταία. Με μόλις ένα βαθμό ο Λυγιάς έχει ήδη υποβιβαστεί.
Το φετινό πρωτάθλημα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο να υποβιβαστούν ακόμα και έξι ομάδες! Αυτό θα συμβεί αν πέσουν από τη Γ’ Εθνική η ΑΕΜ και ο Άρης και ταυτόχρονα δεν τα καταφέρει ο πρωταθλητής της ΕΠΣΝΑ στους αγώνες μπαράζ για την άνοδό του στην παραπάνω κατηγορία.
Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σχεδόν οι μισές ομάδες της Α’ κατηγορίας μπορεί να παίζουν τη νέα σεζόν στη Β’. Οπότε, στις αγωνιστικές που απομένουν, η μάχη της παραμονής θα φουντώσει, παράλληλα με εκείνη για την κατάκτηση του τίτλου.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.