Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Α. Κατσανιώτης – Ν.Φαρμάκης: ” ζητάμε να μοιραστούμε την ευθύνη…”

Α. Κατσανιώτης – Ν.Φαρμάκης: ” ζητάμε να μοιραστούμε την ευθύνη…”

po-egainia-katsaniotis-agrinio1Μετά την ολοκλήρωση της Πρώτης Συνεδρίασης του Νέου Περιφερειακού Συμβουλίου της Δυτικής Ελλάδος, ο Ανδρέας Κατσανιώτης προέβη στην ακόλουθη δήλωση, με την οποία εξηγεί τους λόγους που πρότεινε στον Απόστολο Κατσιφάρα να επιλέξει στέλεχος της μείζονος αντιπολίτευσης για μία από τις θέσεις των θεματικών αντιπεριφερειαρχών, πρόταση που αποκάλυψε χθες το agrinionews.gr:

«Τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης θέλουν συναίνεση, σύνθεση, νέο τρόπο σκέψης και πράξης. Στο πλαίσιο αυτό – και έχοντας το 50% στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών – προτείνουμε στον επανεκλεγέντα περιφερειάρχη να επιλέξει στέλεχος της μείζονος αντιπολίτευσης για μία από τις θέσεις των θεματικών αντιπεριφερειαρχών. 

Διεκδικούμε αυτό που αισθανόμαστε ό,τι μας έδωσε ο λαός της Δυτικής Ελλάδας με τη ψήφο του αλλά και ένα εργαλείο άσκησης ουσιαστικής πολιτικής για την προκοπή του τόπου μας.

Δεν ζητάμε κάποια θέση. Ζητάμε να μοιραστούμε την ευθύνη για να βοηθήσουμε στην προκοπή του τόπου. Η αντιπολίτευση της στείρας και επαναλαμβανόμενης κριτικής, δεν έχει θέση σε εμάς.  Από την άλλη όμως το νέο που εκπροσωπώ αντιλαμβάνεται τη συναίνεση ως μια διαδικασία συνδιαμόρφωσης της πολιτικής πρότασης και όχι ως μια διαδικασία συμφωνίας με τις προτάσεις της πλειοψηφίας. Αυτό το κάνουν όσοι έχουν φοβικά σύνδρομα και παίρνουν αποφάσεις πίσω από κλειστές πόρτες εξουσίας.

Εμείς θα συνεχίσουμε με το Νέο και θα αφήσουμε πίσω το Παλιό.
Μαζί, για να φτιάξουμε τον Τόπο μας. Καλή Αρχή!»

Φαρμάκης: Η πρότασή μας αποτελεί έμπρακτη κίνηση συναίνεσης.

Με τη σειρά του ο Αιτωλοακαρνάνας περιφερειακός σύμβουλος Νεκτάριος Φαρμάκης ,σχετικά με την πρώτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, δήλωσε τα εξής:

Από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου της ΠΔΕ, η παράταξη «Ανδρέας Κατσανιώτης, μαζί να φτιάξουμε τον τόπο μας», έδειξε ότι σκοπεύει να κινηθεί με βάση όλα αυτά που είχε εξαγγείλει προεκλογικά. Η παράταξή μας συνεχίζει να εκπροσωπεί το «νέο» και θα συνεχίσει να προσπαθεί να αλλάξει τον αρτηριοσκληρωτικό τρόπο που κάποιοι σκέφτονται.

Έχοντας λοιπόν κατά νου το αποτέλεσμα των περασμένων εκλογών, θεωρήσαμε ότι είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να αλλάξει ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε μέχρι σήμερα την αυτοδιοίκηση. Στις περασμένες εκλογές, οι πολίτες έστειλαν σαφές μήνυμα σύνθεσης. Μπορεί το εκλογικό σύστημα να απαιτεί νικητή, όμως το συμφέρον του τόπου και το εκλογικό αποτέλεσμα απαιτεί ενότητα.

Δεν είμαστε κολλημένοι με την εξουσία και δεν αμφισβητούμε το εκλογικό αποτέλεσμα. Ζητήσαμε από την Περιφερειακή Αρχή αυτό που κατά την άποψή μας, μας έδωσαν οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας και ακόμη περισσότερο οι πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας που μας ανέδειξαν πρώτους.  Για το λόγο αυτό δεν προτείναμε υποψήφιο για μια θέση στο προεδρείο του περιφερειακού συμβουλίου, δίνοντας έτσι ευκαιρία και σε άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης να εκπροσωπηθούν, αλλά προτάξαμε την αναγκαιότητα να ορισθεί από τον Περιφερειάρχη , μέλος της δικής μας παράταξης ως θεματικός Αντιπεριφερειάρχης (ένας από τους έξι θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες) για την νέα περίοδο.

Η πρότασή μας αυτή αποτελεί έμπρακτη κίνηση συναίνεσης. Είναι μια πρόσκληση και συνάμα πρόκληση στον κ.Περιφερειάρχη να αποδείξει αν οι εξαγγελίες περί συναινέσεως είναι απλά εξαγγελίες ή αληθινή βούλησή του. Για μας εξάλλου, η συναίνεση δεν εκφράζεται με συμβολισμούς και αερολογίες αλλά με συνευθύνη.

Αποτελεί επίσης κίνηση ευθύνης και σεβασμού στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας που στις εκλογές του Μαΐου μας τίμησαν με 49,5% και πολύ περισσότερο στους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας που μας ανέδειξαν πρώτους με ποσοστό 52,1%. Απέναντι λοιπόν σ’ αυτό το θεσμικό παράδοξο, δηλαδή οι πολίτες μιας περιφερειακής ενότητας να εκπροσωπούνται-διοικούνται από ανθρώπους και παρατάξεις που δεν εξέλεξαν, θα ήταν αν μη τι άλλο δείγμα πολιτικής ευθύνης η αποδοχή της πρότασής μας. Είναι πλέον στα χέρια του Περιφερειάρχη να αποδείξει την αλήθεια των λεγομένων του περί συναίνεσης και να αποδείξει ότι κατανόησε το μήνυμα της λαϊκής ετυμηγορίας.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε την έλευση του νέου στην πολιτική ζωή του τόπου και στον τρόπο που ονειρευόμαστε την αυτοδιοίκηση.

Ο λόγος (αλλά και η ευθύνη) στον κ.Περιφερειάρχη…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.