Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Βέλη Κατσούλη σε Καραπάνο για το ΚΕΠΠΥΕΛ

Βέλη Κατσούλη σε Καραπάνο για το ΚΕΠΠΥΕΛ

dimarxeio-mesologgiΤο ζήτημα του ΚΕΠΠΥΕΛ Μεσολογγίου θίγει ο πρώην δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Παναγιώτης Κατσούλης με ανοιχτή επιστολή του προς το νέο δήμαρχο Νίκο Καραπάνο. Ουσιαστικά του χρεώνει «πολιτική αφωνία» για το θέμα της μεταφοράς της υπηρεσίας στο Αγρίνιο και αιτείται το θέμα να τεθεί ως πρώτο θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Σεπτεμβρίου. Η επιστολή Κατσούλη έχει ως εξής

Κύριε Δήμαρχε

Τόσο κατά την ομιλία σας στη διαδικασία της ορκωμοσίας το Σάββατο 30/08/2014, όσο και στην τοποθέτηση σας στις προχθεσινές αρχαιρεσίες στο Δημοτικό Συμβούλιο, ορθώς ζητήσατε τη συναίνεση και συνδρομή όλων μας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του δήμου μας.
Εκτιμώ πως αντιλαμβάνεστε, πως αυτή θα κρίνεται κάθε φορά σε σχέση με τους στόχους, τις πολιτικές επιδιώξεις και τις διεκδικήσεις του δήμου, που εσείς θα εκφράζετε ως δημοτική πλειοψηφία. Συναίνεση στη σιωπή και σε «κενό πολιτικής πρωτοβουλίας» από την πλευρά σας δεν μπορεί να υπάρξει. Δυστυχώς δε μέχρι σήμερα, πέραν των δέκα ημερών μετά τη δημοσίευση του ΦΕΚ 174 που μεταφέρει το ΚΕΠΠΥΕΛ Μεσολογγίου στο Αγρίνιο, περιέργως και ενώ είστε λαλίστατος σε έκφραση ευχαριστιών προς τον Πρωθυπουργό, έχετε υποστεί πολιτική αφωνία.
Σας θυμίζω πως το Μάιο του 2012, αποτρέψαμε σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης, την υπόγεια μεθόδευση της μεταφοράς του ΚΕΠΠΥΕΛ από την πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλ/νιας το Μεσολόγγι, όπου είναι και ο φυσικός του χώρος, στο Δήμο Αγρινίου. Με ακτιβισμό, συνεχείς παραστάσεις στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και διάθεση δημοτικού χώρου για τη δωρεάν στέγασή του, το ΚΕΠΠΥΕΛ παρέμεινε στο Μεσολόγγι.
Τώρα ότι δεν κατάφεραν τότε «από το παράθυρο», το νομοθετούν «από την πόρτα». Δήθεν συγχωνεύουν τρείς υπηρεσίες, εκ των οποίων οι δυο από χρόνια είναι ουσιαστικά ανενεργές, με το ΚΕΠΠΥΕΛ και μεταφέρουν την έδρα της νέας υπηρεσίας στο Αγρίνιο. «Παραδόξως» και ενώ και οι τρείς υπηρεσίες εδρεύουν στην περιοχή Μεσολογγίου, η νέα έδρα τους θα είναι στο Αγρίνιο! «Παραδόξως» το νέο «συγχωνευμένο» ΚΕΠΠΥΕΛ, είναι το μοναδικό στη χώρα που δεν θα εδρεύει σε πρωτεύουσα Περιφερειακής Ενότητας!!

Κύριε Δήμαρχε
Αν όλα τα παραπάνω δεν συνιστούν πολιτική μεθόδευση, που στρέφεται ευθέως ενάντια στα συμφέροντα του δήμου καθώς και των χιλιάδων αγροτών που εξυπηρετούνται, από την ορεινή Ναυπακτία έως το Ξηρόμερο, τότε τι άλλο είναι;
Την αποδέχεσθε;
Αν όχι γιατί δεν αναλαμβάνετε πρωτοβουλία, η οποία είναι δεδομένο πως θα έχει τη στήριξη όλων μας;
Γιατί σιωπάτε;

Επειδή θεωρώ το ζήτημα μείζον και η ολιγωρία δημιουργεί τετελεσμένα και αμετάκλητα γεγονότα σε βάρος μας, αιτούμαι όπως το ζήτημα του ΚΕΠΠΥΕΛ Μεσολογγίου τεθεί ως πρώτο θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Σεπτεμβρίου.

Με εκτίμηση

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Α. ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού
«ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ»

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.