Παρασκευή, 14 Αυγούστου, 2020

Βήμα στους νέους Έλληνες συγγραφείς

Παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο “Λυκόφως” του Βαγγέλη Γεωργάκη.
 
Απόψε το απόγευμα, έγινε στο βιβλιοπωλείο ” Παπασωτηρίου” η παρουσίαση του νέου, τέταρτου κατά σειρά βιβλίου του νέου συγγραφέα και συντοπίτη μας με τίτλο ” Λυκόφως” ο οποίος ξεκίνησε την πορεία του το 2009, πριν  τρία μόλις  χρόνια .Ο Βαγγέλης Γεωργάκης γεννήθηκε στο Αγρίνιο αλλά έχει σαν βάση του τα Ιωάννινα.
 Σε συζήτηση μας μαζί του , μας εξήγησε ότι ο τίτλος του βιβλίου έχει να κάνει με το φως . Είναι κατ’ ουσίαν το φως μέσα στο σκοτάδι . Οι ιστορίες παράδοσης, όχι όμως τρόμου , τις οποίες βέβαια ο αναγνώστης  στις δύσκολες εποχές που  ζούμε, τις αντιλαμβάνεται όπως ο ίδιος νιώθει. Μέσα σε αυτές, υπάρχουν και κάποιες φωτεινές ιστορίες που δείχνουν την ελπίδα . Εκεί οφείλεται και η συσχέτιση που κάνει με το φως και το σκοτάδι.
 Στο βάθος των ιστοριών του διαφαίνεται η οικονομική κρίση και η όλη κατάσταση που βιώνουμε. Μας εξηγεί ότι στο καινούριο του βιβλίο δεν χρησιμοποιεί στοιχεία βιωματικά.
 Σε σχέση με τη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία δηλώνει:”¨Δυστυχώς υπάρχει μία προκατάληψη των νέων σε ότι αφορά τη σύγχρονη Ελληνική λογοτεχνία και δίκαια συμβαίνει αυτό.Αλλά τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν νέες φωνές που έχουν κάτι να πούν και παρακινώ τους νέους να διαβάζουν νέους Έλληνες συγγραφείς”

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.