Σάββατο, 17 Απριλίου, 2021

Βίντεο-ντοκουμέντο από το παλιό χωριό Στράτος.


Βρήκαμε στο youtube ένα βίντεο πραγματικά ντοκουμέντο από το “παλιό χωριό” Στράτος, μέσα από πλάνα της ΕΤ2,τότε, (Ντοκυμαντέρ στα τέλη της 10ετίας του 80) και μέσα από πλάνα βίντεο του 1993 (Χριστούγεννα ’93) από το προσωπικό αρχείο του κ. Χρήστου Μπέκου.Επίσης το βίντεο αυτό μπορείτε να το δείτε και στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου Στράτου (http://www.dimos-stratou.gr/) Δυστυχώς, όπως αναφέρει και στα σχόλια του, ο χρήστης MPstudio60 που το ανέβασε, από τα σπίτια αυτά, μόνο 4-5 έχουν διατηρηθεί και επισκευαστεί.
Θυμίζουμε ότι οι κάτοικοι μετακόμισαν στο σημερινό χωριό στις αρχές της δεκαετίας του 90, διότι το παλαιό ήταν πλούσιο σε αρχαιολογικά ευρήματα, καθώς εκεί κρύβονταν η αρχαία πόλη Στράτος ( ο σημερινός αρχαιολογικός χώρος) και έπρεπε επομένως να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες, ώστε να προχωρήσει η αρχαιολογική έρευνα.
Πάντως δεν είναι λίγα και τα αρχαιολογικά ευρήματα που βρίσκονται πέριξ ακόμα και του νέου χωριού. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η αρχαιολογική σκαπάνη έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της για να αποκάλύψει τα μυστικά της ιστορίας που κρύβει η αιτωλοακαρνανική γή.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.