Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020

Βίτσας: Πρέπει να πάμε σε εκλογές αμέσως μετά την επίτευξη συμφωνίας

ImageHandler (1)“Χρειαζόμαστε μια ισχυρή κυβέρνηση, αυτό δεν μπορεί να σημαίνει τίποτε άλλο”, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας απορρίπτοντας το σενάριο συγκρότησης ενός κυβερνητικού σχήματος ειδικού σκοπού.

Υπέρ της προσφυγής σε πρόωρες εκλογές “αμέσως μετά” την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους-δανειστές τάχθηκε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: “Χρειαζόμαστε μια ισχυρή κυβέρνηση, αυτό δεν μπορεί να σημαίνει τίποτε άλλο”, τόνισε ο κ. Βίτσας, απορρίπτοντας το σενάριο συγκρότησης ενός κυβερνητικού σχήματος ειδικού σκοπού.

Μάλιστα, σε μια ξεκάθαρη βολή προς τους εσωκομματικούς αντάρτες, υπογράμμισε ότι “η διαφορετικότητα δεν μπορεί να υπερβαίνει την ενότητα”. “Καλύτερα να χρεοκοπήσει μια πολιτική ρητορική παρά μια κοινωνία”, συμπλήρωσε με νόημα ο πρώην γραμματέας της κεντρικής πολιτικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στο τι θα πρέπει να γίνει μετά τις εκλογές, ο κ. Βίτσας είπε πως βασικός στόχος θα πρέπει να είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, με συγκεκριμένη στοχοθεσία σε πολλούς τομείς και συντονισμένες δράσεις ώστε να επιτευχθεί σταδιακά μια συνολική αναμόρφωση του παραγωγικού μοντέλου.

“Αυτό σημαίνει αναδιάταξη και του ιδιωτικού τομέα, που είναι πλήρως συνδεδεμένος με το Δημόσιο”, συμπλήρωσε.
Τέλος, αναφερθείς στο σχέδιο Β που ετοίμαζε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, είπε: “Δεν θέλω να το σχολιάσω”, προσθέτοντας πως “άλλα είναι τα καυτά θέματα”.

Σχετικά με τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων ο κ. Βίτσας τόνισε πως “είναι σημαντικό να κλείσει η συμφωνία μέχρι τις 20 Αυγούστου”, αναφέροντας ότι “από τη δική μας πλευρά είμαστε έτοιμοι για την συμφωνία”.

Ωστόσο ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε πως σε περίπτωση εκλογών θα υπάρξει συμφωνία και μετά τις εκλογές.

Πηγή: newmoney.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.