Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

Βαρεμένος για Πάρκο: η δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της

parko-ergasies-anaplasi-650x300Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το σχέδιο της δημοτικής αρχής Αγρινίου για την ανάπλαση του Πάρκου της πόλης, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η πεισματική άρνηση του διαλόγου με την κοινωνία οδηγεί, πλέον, σε αδιέξοδο αυτή την ιδιαίτερα προβληματική παρέμβαση στο Πάρκο, αφήνοντας τη δημοτική αρχή πολλαπλά εκτεθειμένη για τον συνολικό, διαχρονικό χειρισμό του θέματος: Έλλειψη σεβασμού στην ιστορικότητα του χώρου, περιφρόνηση των επιστημονικών μεθόδων προστασίας και ανάδειξης του περιβάλλοντος, απόπειρα παραπλάνησης των αρμόδιων αρχών με την υποβολή ελλιπών στοιχείων, διχασμός της τοπικής κοινωνίας, κίνδυνος απώλειας οικονομικών πόρων πολύτιμων για την πόλη και τους κατοίκους της.

Θα το ξαναπούμε: Ένα έργο αυτής της κλίμακας και αυτής της σημασίας για την πόλη, δεν μπορεί να σχεδιάζεται με αποκλειστικό γνώμονα το προσωπικό γούστο ή τις πολιτικές επιδιώξεις των όποιων αιρετών. Και δεν μπορεί να υλοποιηθεί σε συνθήκες «κοινωνικού εμφυλίου», με δικαστικές αποφάσεις και, πολύ περισσότερο, με προσφυγή στην αστυνομική βία. Τον αποφασιστικό λόγο πρέπει να έχουν η ειδική επιστημονική γνώση και οι πολίτες, στους οποίους και τελικά ανήκει. Γιατί πόλη είναι, πριν απ’ όλα, οι άνθρωποι που την κατοικούν.

Έστω και την τελευταία στιγμή, η δημοτική αρχή οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.