Σάββατο, Απρίλιος 20, 2019

Βεργέτης: «Πάντα θα ισχύει το ρητό του Όσιμ»

Ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης Στάικος Βεργέτης μετά την ήττα στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» από τον Παναιτωλικό, αναφέρθηκε στα σημεία κλειδιά του αγώνα

images.weserv.nl Για το παιχνίδι: «Προσπαθήσαμε να παίξουμε ένα οργανωμένο και επιθετικό ποδόσφαιρο, όπως έχει συνηθίσει η ομάδα μας. Το καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό, αλλά δυστυχώς δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες που κάναμε. Μέχρι τη στιγμή που δεχτήκαμε το γκολ ήμασταν αρκετά καλοί, είχαμε ρυθμό, προσπαθήσαμε από τα πλάγια και τον άξονα, βγήκαν ευκαιρίες, αλλά δυστυχώς τις χάσαμε.

Δεχτήκαμε ένα γκολ, το οποίο έσπασε το ρυθμό του αγώνα. Κάπου απογοητεύτηκαν τα παιδιά. Παρασυρθήκαμε στο κακό παιχνίδι του αντιπάλου, με τις μεγάλες μπαλιές και τον αργό ρυθμό, ενώ σπαταλήσαμε το τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου. Στο β’ ημίχρονο, η ομάδα μπήκε με διάθεση να πρεσάρει πολύ. Έκλεψε μπάλες, έκανε κάποιες φάσεις, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να σκοράρει στις ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν, με αποτέλεσμα να κάνουμε πιο επιθετική την ομάδα και να γίνουμε ευάλωτοι πίσω πληρώνοντάς το στο τέλος.

Δεν μπορώ να έχω παράπονο από τα παιδιά. Πάλεψαν το παιχνίδι μέχρι το τέλος, όμως πρέπει να αξιοποιούμε τις ευκαιρίες για να έχουμε το πάνω χέρι στον αγώνα».

Για τη μεταγραφή και την απουσία του Barrales: «Από τη στιγμή που λείπει ο Barrales από την ομάδα, δεν χρήζει αναφοράς για να ασχολούμαστε. Οι διαθέσιμες λύσεις που έχουμε είναι πολύ καλές. Τα παιδιά έχουν σκοράρει σε όλα τα επίσημα και φιλικά παιχνίδια μέχρι σήμερα. Τα παιδιά που παίζουν μπροστά έχουν την πλήρη εμπιστοσύνη και στήριξη του τεχνικού επιτελείου, απλά σήμερα δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ τις ευκαιρίες που έκαναν».

Αν θα μπορούσε να επιτεθεί από τον άξονα: «Κάθετα ήταν δύσκολο να παίξουμε γιατί ήταν πολύ καλά συσπειρωμένος ο αντίπαλος στον άξονα του. Ψάξαμε περισσότερο από τα πλάγια. Πριν πετύχει το πρώτο γκολ ο αντίπαλος μας, δεν είχε κλειστεί τόσο πίσω και παίξαμε και από τον άξονα. Μετά το γκολ έκλεισε πολύ τον άξονά του ο αντίπαλος και ήταν πολύ δύσκολο να περάσουμε μπάλες από εκεί».

Αν θα ενισχυθεί ο Αστέρας: «Μέχρι το τελευταίο λεπτό των μεταγραφών η ομάδα αναζητά πάντα κάτι. Αν ενισχυθεί, καλώς. Αν δεν ενισχυθεί το υπάρχον ρόστερ μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της ομάδας».

Αν είναι ικανοποιημένος από το πάθος των ποδοσφαιριστών: «Είμαι ικανοποιημένος από το πάθος που έδειξαν οι παίκτες. Άσκησαν πολύ πιεστική άμυνα στον αντίπαλο στο β’ ημίχρονο. Είναι και ψυχολογικός παράγοντας με το 0-1 στην πλάτη σου. Θέλει περισσότερη προσπάθεια. Την κατέβαλλαν τα παιδιά, πιέσαμε καλά, κάναμε συνεχόμενες επιθέσεις, όμως σπαταλήσαμε πολλές ευκαιρίες χωρίς να τις μετουσιώσουμε σε γκολ, όπου θα αναγκάζαμε τον αντίπαλο να ανοιχτεί και να βγει από το καβούκι του».

Για το γκολ που έλειψε: «Αν είχαμε σκοράρει, δεν θα γινόταν αυτή η ερώτηση. Αυτό που έλειψε από την ομάδα σήμερα ήταν το γκολ. Χάσαμε ξεκάθαρες ευκαιρίες μπροστά από την εστία του αντιπάλου στο πρώτο ημίχρονο. Στο β’ ημίχρονο, είχαμε καλές στιγμές, αλλά μας έλειψε μόνο το γκολ. Αυτό σημαίνει πώς η ομάδα λειτούργησε ορθολογικά και έφτασε εκεί, αλλά δεν τελείωσε σωστά και αποτελεσματικά τις φάσεις που δημιούργησε»

– See more at: http://www.asterastripolis.gr/first-team/299-eixame-ksekathares-eukairies.html#sthash.diFGd5Yc.dpuf

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.