Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Βερελής για Γιώργο: «Από τον ευαγγελιζόμενο νεωτερισμό στον ανυπέρβλητο νεποτισμό!»

Βερελής για Γιώργο: «Από τον ευαγγελιζόμενο νεωτερισμό στον ανυπέρβλητο νεποτισμό!»

ImageHandler.ashxΜε σκληρά λόγια αναφέρθηκε στην απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να ιδρύσει δικό του κόμμα ο πρώην Υπουργός και στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου Χρίστος Βερελής με συνέντευξη του στο Αχελώος TV.

«Απεδείχθη ότι ο ίδιος δεν μπόρεσε να μείνει στο κόμμα του οποίου υπήρξε αρχηγός, ως μη αρχηγός! Άλλοι αντιθέτως παρέμειναν με προσωπικό κόστος, όπως το 2007. Φαίνεται καλός ο κάθε είδους ευαγγελιζόμενος νεωτερισμός, αλλά ανυπέρβλητος ο νεποτισμός!», δήλωσε.

Ο κ. Βερελής εξήγησε ότι ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος λόγω του ότι οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις το κρατούν για μεγάλα διαστήματα εκτός Ελλάδας ωστόσο όπως δηλώνει ο πρώην Υπουργός θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ ενόψει της κρίσιμης εκλογικής μάχης.

«Οι εξελίξεις που είχα δημόσια προβλέψει από το 2008 έγιναν βίαιη πραγματικότητα με ευθύνη των Κυβερνήσεων του 2008 αλλά και του 2009! Με θάρρος και υπευθυνότητα τα είπα και το θάρρος κάποια στιγμή δικαιώνεται. Ανήκω στις λίγες περιπτώσεις που μετά τη Βουλή έχουν πλήρη επαγγελματική υπόσταση, όπως άλλωστε και πριν εκλεγώ για πρώτη φορά βουλευτής. Μπορεί να έχω επαγγελματικές δεσμεύσεις, που δεν επιτρέπουν να ασκήσω απερίσπαστα καθήκοντα βουλευτή, άλλα ταυτόχρονα έχω αυτονόητη ηθική υποχρέωση να στηρίξω το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ στις συνθήκες που δημιουργήθηκαν έχει αποδεδειγμένη χρησιμότητα», σημείωσε.

Τέλος ο πρώην υπουργός τόνισε την ανάγκη να σχηματιστεί μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας μετά τις εκλογές. «Σε λίγες μέρες θα αναζητείται κυβέρνηση ευθύνης, και τέτοια δεν προκύπτει δια κληρώσεως. Προκύπτει από συγκεκριμένους χώρους και πρόσωπα που έχουν αποδείξει την υπευθυνότητα τους. Δεν υπάρχει πλέον χώρος για μεθυστικές ουτοπίες. Υπάρχει ανάγκη για ορθολογισμό και μόνον έτσι μπορούμε να διαπραγματευθούμε με άλλους».

protothema.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.