Δευτέρα, 17 Μαΐου, 2021

«Βιβλίο- ηλεκτρονικά μέσα και αγωγή των παιδιών στη σύγχρονη εποχή μας»

«Βιβλίο- ηλεκτρονικά μέσα και αγωγή των παιδιών στη σύγχρονη εποχή μας»

H εκδήλωση της “σχολής γονέων” που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παπαστράτειου Μεγάρου της Γ.Ε.Α είχε τον τίτλο «Βιβλίο- ηλεκτρονικά μέσα και αγωγή των παιδιών στη σύγχρονη εποχή μας». Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ Κοσμάς.

Ομιλήτρια ήταν η κ.  Αγγελική Μαστρομιχαλάκη, Διδάκτωρ φιλοσοφίας και παιδαγωγικής , εκπαιδευτικός και συγγραφέας. Η κ. Μαστρομιχαλάκη δήλωσε σχετικά με το σημερινό θέμα της εκδήλωσης: «Τα ηλεκτρονικά μέσα και το βιβλίο είναι οι δύο πόλοι που σηματοδοτούν στις αρχές του 21ου αιώνα την αγωγή των παιδιών μας. Το βιβλίο είναι διαχρονικά μία μεγάλη αξία. Από την εποχή βέβαια του Γουτεμβέργιου, που το βιβλίο ήταν η μεγάλη επανάσταση, η νέα επανάσταση σήμερα είναι τα ηλεκτρονικά μέσα- τηλεόραση, ηλεκτρονικός υπολογιστής, διαδίκτυο, βιντεοπαιχνίδια και κινητό τηλέφωνο-. Για όλα αυτά λοιπόν που αποτελούν έναν πόλο έλξης για τα παιδιά θα προβληματιστούμε σήμερα. Για το αν δηλαδή όλα αυτά στηρίζουν τις αξίες των παιδιών για την ανάπτυξη και την εξέλιξή τους.»

     Την κ. Μαστρομιχαλάκη προλόγισε η κ. Καντάνη, πρόεδρος της σχολής γονέων η οποία αφού τόνισε τη σημαντικότητα του θέματος, έδωσε πληροφορίες για το διδακτικό έργο της πρώτης.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε η κ. Μαστρομιχαλάκη η οποία εν μέσω πολλών άλλων, ανέφερε πως μεγάλο ποσοστό των παιδιών δεν έχουν απλά το κινητό τηλέφωνο ως μέσω επικοινωνίας, αλλά το χρησιμοποιούν μέσα στην τάξη την ώρα του μαθήματος και μάλιστα διακινούν πορνογραφικό υλικό μεταξύ τους. Σε ότι αφορά το βιβλίο η κ. Μαστρομιχαλάκη τόνισε πως « Η συναισθηματική νοημοσύνη αποκτιέται με την ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων.» Συμπλήρωσε πως από ένα βιβλίο το παιδί θα αποκτήσει πολλά εφόδια τα οποία θα του φανούν χρήσιμα στη μετέπειτα ζωή του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως τα comics δεν εμπερικλείονται σε αυτού του είδους την ‘’διδακτική’’ ανάγνωση, αλλά ότι αποτελούν μορφή διασκέδασης.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.