Παρασκευή, 16 Απριλίου, 2021

Βολές κατά της Αστυνομίας από τη Β΄ΕΛΜΕ

Βολές κατά της Αστυνομίας από τη Β΄ΕΛΜΕ

Για συμβάν στο Μουσικό Σχολείο

 

Διαμαρτύρεται για “παράνομη είσοδος αστυνομικών οργάνων στο Μουσικό σχολείο Αγρινίου και σύλληψη συναδέλφου” με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Β΄ΕΛΜΕ που έλαβε σχετική απόφαση σε προχθεσινή συνεδρίαση. Το Δ.Σ. της Β΄ΕΛΜΕ καταθέτει τη δική του σκοπιά σε ένα θέμα που συζητείται έντονα τις τελευταίες ημέρες στο χώρο των εκπαιδευτικών και που προκλήθηκε από τη διαμάχη γονέων με καθηγητή (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).

Το Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ  κάνει λόγο  “για την παρουσία αστυνομικών οργάνων (την Παρασκευή 27-1-2012), εντός του διδακτηρίου του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου, όπου συνέλαβαν συνάδελφο και τον οδήγησαν στο τμήμα, χωρίς άδεια εισόδου από τη διεύθυνση” και ” καταδικάζει ο μ ό φ ω ν α με τον πιο απερίφραστο τρόπο το γεγονός αυτό, που μας παραπέμπει σε αντιδημοκρατικές και δύσκολες εποχές για την δημόσια εκπαίδευση και τον εκπαιδευτικό”. Σημειωτέον πάντως πως για την ακρίβεια δεν υπήρξε σύλληψη αλλά προσαγωγή.

Το Δ.Σ. παράλληλα καταδικάζει “και την ενέργεια του συγκεκριμένου γονέα που αντί να συνεργάζεται με τη διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου (για την φοίτηση- πρόοδο και την συμπεριφορά του γιού του), αυτός προτιμά να εξυβρίζει συναδέλφους και να επιδίδεται σε άσκοπες δικονομικές πράξεις στέλνοντας εξώδικα και την αστυνομία για να συλλάβουν τους καθηγητές του παιδιού του!”

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση-απόφαση  του Δ.Σ. της Β΄ΕΛΜΕ :

Το Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ αφού ενημερώθηκε πλήρως για την παρουσία αστυνομικών οργάνων (την Παρασκευή 27-1-2012), εντός του διδακτηρίου του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου, όπου συνέλαβαν συνάδελφο και τον οδήγησαν στο τμήμα, χωρίς άδεια εισόδου από τη διεύθυνση, καταδικάζει ο μ ό φ ω ν α με τον πιο απερίφραστο τρόπο το γεγονός αυτό, που μας παραπέμπει σε αντιδημοκρατικές και δύσκολες εποχές για την δημόσια εκπαίδευση και τον εκπαιδευτικό.

Το γεγονός της αναίτιας σύλληψης του συναδέλφου μας (ως διωκόμενο του κοινού ποινικού δικαίου), δημιούργησε αναστάτωση στη εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου, πικρία στους μαθητές αφού ακυρώθηκε ο πνευματικός και παιδαγωγικός ρόλος του καθηγητή τους, που έχει από την αποστολή του λειτουργήματός του, ενώ καταλύθηκαν και τα αρμόδια διοικητικά όργανα του σχολείου και η παιδαγωγική ελευθερία των εκπαιδευτικών από αυτή την άστοχη ενέργεια της αστυνομίας.
Όφειλαν να γνωρίζουν οι ανώτεροι των αστυνομικών οργάνων που διέταξαν την συγκεκριμένη σύλληψη εντός του σχολείου, ότι το παιδαγωγικό άσυλο δεν παραβιάζεται από κανένα κρατικό όργανο αφότου οι εκπαιδευτικοί – λειτουργοί της Εκπαίδευσης έχουν πειθαρχικό και διοικητικό προϊστάμενο για κάθε παιδαγωγική τους πράξη το διευθυντή του σχολείου και τον διευθυντή εκπαίδευσης.

Ως εκ τούτου κάθε παρέμβαση αστυνομικών οργάνων εντός του σχολείου ύστερα από καταγγελίες (βάσιμες ή μη) οποιουδήποτε πολίτη-γονέα και μάλιστα για καθαρά εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά καθήκοντα του εκπαιδευτικού είναι απαράδεκτη, αφού ο σχολικός χώρος αποτελεί πεδίο παιδαγωγικών και συλλογικών οργάνων που παρεμβαίνουν, όταν πρέπει και με την ανάλογη ευαισθησία και χειρισμό για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.
Στο σημείο αυτό θέλουμε να καταδικάσουμε και την ενέργεια του συγκεκριμένου γονέα που αντί να συνεργάζεται με τη διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου (για την φοίτηση- πρόοδο και την συμπεριφορά του γιού του), αυτός προτιμά να εξυβρίζει συναδέλφους και να επιδίδεται σε άσκοπες δικονομικές πράξεις στέλνοντας εξώδικα και την αστυνομία για να συλλάβουν τους καθηγητές του παιδιού του! Ενέργειες που δεν συνάδουν με τον κοινωνικό και μορφωτικό ρόλο του σχολείου αφού καταστρέφουν το συνεργατικό παιδαγωγικό περιβάλουν, που αν δεν υπάρχει δε προάγεται μαθησιακό αποτέλεσμα, αλλά ούτε και η ομαλή ένταξη των μαθητών στο κοινωνικό γίγνεσθαι και για το λόγο αυτό οφείλουν ορισμένοι να σεβαστούν τις αρχές και τις αξίες της παιδαγωγικής επιστήμης και τη δημοκρατική λειτουργία του σχολείου.
Η Β’ ΕΛΜΕ σε αυτές τις αντιεκπαιδευτικές και αντιδημοκρατικές ενέργειες απαντά με την συλλογική της αλληλεγγύη στηρίζοντας το σχολείο (τη Δ/νση και τους συναδέλφους), από κάθε βίαιη και εξωεκπαιδευτική ενέργεια από όπου και αν προέρχεται. Το εκπαιδευτικό κίνημα στην ιστορική του διαδρομή έχει αντιπαλέψει παρόμοιες συμπεριφορές και απειλές υπερασπιζόμενο το δημόσιο σχολείο, τους μαθητές μας και τον καθηγητή. Η συνέχιση αυτής της απαράδεκτης κατάστασης σε βάρος της ομαλής λειτουργίας του Μουσικού σχολείου (του μοναδικού στο νομό) δεν θα την ανεχθούμε ως εργαζόμενοι αλλά ούτε και θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ακυρώσει το ρόλο μας και οι συνάδελφοι να τελούν υπό καθεστώς διώξεων και αστυνομοκρατίας.

Το Δ.Σ. σταθμίζοντας όλα τα γεγονότα που έλαβαν χώρα καθώς και τις επιπτώσεις αυτών των ενεργειών,
Ζητάει:
Α) Από τον διευθυντή εκπαίδευσης Αιτωλ/νίας να καταδικάσει το γεγονός της εισόδου της αστυνομίας στο σχολείο και να υποστηρίξει έμπρακτα την εκπαιδευτική διαδικασία και τους συναδέλφους, που με πολύ κόπο προσπαθούν να ξεπεράσουν κάθε δυσκολία, ακόμα και τη δυστροπία ορισμένων γονέων ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα δύσκολα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα, υπέρ του συνόλου των μαθητών.
Β) Από το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου να πάρει θέση, που εκ του θεσμικού του ρόλο οφείλει.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Καραμητσόπουλος Κώστας Κορδάτος

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.