Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, 2020

Βολές Μωραΐτη κατά κυβερνητικών εταίρων

Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε η έντονη αντίδραση από πλευρά του ΠαΣοΚ για το θέμα των πλειστηριασμών στη σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου για τους δανειολήπτες με τον κ. Θ. Μωραίτη να κατακρίνει την κυβέρνηση ότι «άνοιξε με άκομψο τρόπο και χωρίς καμιά συνεννόηση με τους κυβερνητικούς εταίρους το θέμα». «Παρά την κυβερνητική διάψευση, βλέπουμε ότι μέσα από δεκάδες δημοσιεύματα επιβεβαιώνεται ο φόβος που είχαμε διατυπώσει σαν ΠαΣοΚ ότι θα προκληθεί ανησυχία και ανασφάλεια στους πολίτες. Είναι ένα κλίμα το οποίο καλοβλέπουν και διάφοροι κερδοσκόποι», υπογράμμισε ο κ. Μωραίτης. Και παρατήρησε ότι «υπάρχει ένα θέμα με το πώς λειτούργει η κυβερνητική πλειοψηφία την ώρα που στην κοινωνία, στην οικονομία όλα κρέμονται σε μια λεπτή κλωστή».  Τα Βολές όμως εξαπέλυσε ουσιαστικά και κατά των δυο εταίρων με αφορμή την τροπολογία που κατέθεσε σήμερα η ΔΗΠΑΡ για τους πλειστηριασμούς: «Είναι ξεκάθαρο ότι με πρακτικές άσκοπων αιφνιδιασμών αλλά και λαικίστικων εντυπωσιασμών υπονομεύονται οι πραγματικοί στόχοι μιας κυβέρνησης που καλείται να επιτελέσει ένα πολύ δύσκολο έργο», πρόσθεσε ο βουλευτής του ΠαΣοΚ και κατέληξε: «Για εμάς τα πράγματα είναι απλά: Ή υπάρχει κοινή λειτουργία της κυβερνητικής πλειοψηφίας ή όχι. Το ΠαΣοΚ δεν το αφορούν και δεν θα ανεχτεί τέτοιες πρακτικές. Αυτό είναι μια ξεκάθαρη κουβέντα από πλευράς ΠαΣοΚ και προς τους δυο κυβερνητικούς εταίρους». Υπενθυμίζεται ότι το ΠαΣοΚ έχει προτείνει την παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών ακινήτων και το 2014.

Δεκτή η πρόταση  του ΠΑΣΟΚ για τον ακατάσχετο λογαριασμό

Δεκτή από την κυβέρνηση έγινε η τροπολογία που είχε κατατεθεί από βουλευτές των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, με επικεφαλής τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θάνο Μωραϊτη και η οποία προβλέπει ακατάσχετο 1.500 ευρώ ατομικού λογαριασμού και ακατάσχετο 2.000 ευρώ για κοινό λογαριασμό.

Το θέμα είχε θέσει επανειλημμένα στην συζήτηση του νομοσχεδίου για την ανακούφιση των δανειοληπτών ο εισηγητής ΚΤΕ Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης τονίζοντας ότι «με την ρύθμιση αυτή διασφαλίζεται το 81,5% των καταθετών στη χώρα μας μιας και αυτό είναι το ποσοστό των καταθέσεων κάτω των 2.000 ευρώ». Η πρόβλεψη αυτή αποτελούσε μια βασική προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ και είχε συμπεριληφθεί  και τον περασμένο Οκτώβριο στην σχετική πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

newpost.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.