Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020

“Βοναπαρτισμό” χρεώνουν στον Κυριακόπουλο!

κατάλογοςOΣύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου εξέδωσε ανακοίνωση –καταγγελία για τον αναπληρωτή διοικητή της ενιαίας διοίκησης των Νοσοκομείων Αιτωλοακαρνανίας, τον υπεύθυνο δηλαδή για το Νοσοκομείο Μεσολογγίου κ.Γιώργο Κυριακόπουλο. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

Δυστυχώς μόνο τρεις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων  αναπλ. Διοικητή με ευθύνη το Νοσοκομείο μας από τον κο Κυριακόπουλο  είμαστε στην δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε τον τρόπο διοίκησης του που απέχει πολύ από τα όρια της χρηστής διοίκησης και  κυριαρχείται από το φαινόμενο του «Βοναπαρτισμού».                                                  

Συγκεκριμένα:

Πριν ακόμη κλείσει μήνας από την τοποθέτηση του, προχώρησε σε αλλαγές ατόμων στη Διοικητική Υπηρεσία χωρίς την έγγραφη  εισήγηση της Υπηρεσίας. Κάτι που επιβεβαιώνει τόσο η άρνηση του να δώσει αυτή τη εισήγηση όταν του ζητήθηκε από εμάς ,όσο και η παραίτηση του μέχρι τότε υποδιευθυντή της Διοικητικής Υπηρεσίας  που αντικαθιστούσε την διευθύντρια  το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα λόγω απουσίας της.                                                                                       

Μάλιστα τη συγκεκριμένη απόφαση την έχει καταγγείλει ως παράνομη τόσο ο Σύλλογος μας οσο και η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. με έγγραφο της στις 21/01/14 (αρ.πρ. 2573 )

-Επιδίδεται μέσω του Τύπου σε ανακοινώσεις όπως π.χ.η συγκέντρωση τροφίμων για τους σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς στο Νοσοκομείο χωρίς να το ξέρει  κάνεις από τους εργαζόμενους.  Έτσι  φτάσαμε στο τραγελαφικό να έρχονται πολίτες  φέρνοντας  τρόφιμα και να ψάχνουμε υπεύθυνο να πει που θα μαζευτούν.

-Έχει διαρρεύσει  τον ερχομό μηχανημάτων χωρίς την ίδια στιγμή να υπάρχει καμία εισήγηση-μελέτη από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα ο αξονικός που ενώ έχει εξαγγελθεί ακόμη και από τον ίδιο τον Υπουργό δεν υπάρχει μέχρι σήμερα μελέτη για το που θα μπει ,τη μεταφορά του καθώς και για την έλευση προσωπικού να τον δουλέψει.  Αντίθετα έφυγε χειρίστρια  ακτινολογικού για το Αγρίνιο και εμείς καλυπτόμαστε από το Κ.Υ. Ναυπάκτου(το οποίο επιβαρύνεται στη λειτουργία του)!! 

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε σαν εργαζόμενοι, ενάντια στις κακόβουλες φήμες που κάποιοι για δικούς τους λόγους διακινούν υπογείως ,ότι όχι μόνο δεν είμαστε αντίθετοι στο να έρθει αξονικός στο νοσοκομείο μας αλλά πρέπει να αποτελέσει την αρχή στελέχωσης με προσωπικό και μηχανήματα ώστε να αναβαθμιστεί, στο επίπεδο που αξίζει στη περιοχή μας, η Δημόσια-Δωρεάν προς όλους παροχή υπηρεσιών υγείας . 

Το ίδιο έγινε και με την ανακοίνωση μεταφοράς ιατρείων στο ισόγειο (χωρίς εισηγήσεις και μελέτες υπηρεσιών φυσικά), ενώ την ίδια ώρα κουβέντα για το θέμα μεταφοράς του φαρμακείου  στο ισόγειο όπως πρέπει να γίνει λόγω ανάγκης αδειοδότησης του.

 -Προχώρησε σε αλλαγές χρήσης σε χώρους του νέου κτηρίου χωρίς καμία έγγραφη συναίνεση των εμπλεκομένων υπηρεσιών( Περιφέρεια κ.α.) με κίνδυνο επιβολής προστίμου.  Μόνο κατόπιν δικής μας επιμονής  ,φτάνοντας μέχρι το Δ.Σ. και τον διοικητή κο Βλάχο ,απέστειλε ερώτημα στην Περιφέρεια για το αν μπορεί να κάνει αυτή την αλλαγή.                           

Ενδεικτικό της φιλοσοφίας που δυστυχώς έχει ο κος Κυριακόπουλος είναι το γεγονός ότι παρόλο που του ζητήθηκε εγγράφως από τις 07/03/14 από το Σωματείο το έγγραφο δεν το έχει δώσει μέχρι σήμερα.

 Στην ίδια  αυταρχική λογική στις 14/03 κατέβηκε σε αυτό το χώρο που έχει στοιβάσει το λογιστήριο και εκβίασε τους εργαζόμενους με το εξής δίλλημα :ή θα πείτε στο σωματείο να σταματήσει τις ενέργειες του για τον χώρο ή θα σας στριμώξω  στο μισό χώρο από αυτόν που είστε!!! . Και σαν να μην έφτανε αυτό όταν του ζητήθηκε να συναντηθεί με τους εργαζόμενους και το Σωματείο ώστε να λήξει το θέμα αρνήθηκε λέγοντας ότι  θα δει μόνο τους εργαζόμενους( που πριν λίγη ώρα εκβίαζε) και μετά θα καλέσει το Σωματείο προφανώς γιατί ο δημόσιος διάλογος  φαινεται να τον ενοχλεί(αφού χαλάει τη  δυνατότητα  να μετασκευάζονται τα λεγόμενα του καθενός έτσι όπως τον βολεύει).Το αποκορύφωμα ήταν όταν αρνηθήκαμε να φύγουμε και απαιτήσαμε η κουβέντα να γίνει παρουσία όλων ,απεχώρησε από το γραφείο του και πήγε απέναντι στη γραμματεία και κάλεσε την ιδιωτική ασφάλεια να μας βγάλει από το γραφείο του!!!

Τελειώνοντας θα θέλαμε να τονίσουμε σε όλους ότι ο σκοπός του Συλλόγου δεν είναι σε καμία περίπτωση να συνδιοικήσει (γιαυτό να είστε σίγουρος κε Κυριακόπουλε) αλλά αντίθετα να στηρίζει ,όπως κάνει όλα αυτά τα χρόνια ,κάθε προσπάθεια αναβάθμισης του Νοσοκομείου και ταυτόχρονα να είναι κάθετα απέναντι σε όσους το θεωρουν περιουσία τους την όποια μπορούν να κάνουν ότι θέλουν( υπερβαίνοντας τις αρμοδιότητες που τους παραχωρούνται).

Η λύση είναι απλή και δεν είναι άλλη από τη στοιχειώδη τήρηση των κείμενων διατάξεων ,κάτι στο οποίο  αναφέρεται και το έγγραφο της Περιφέρειας  Δυτικής  Ελλάδος (αρ.πρ. 1006/17-03-14).

 

        ΤΟ Δ.Σ.     

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.