Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

ΤΕΙ: Νέα ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για την υπολειτουργία του τμήματος Λογιστικής

ΤΕΙ: Νέα ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για την υπολειτουργία του τμήματος Λογιστικής

teimesolΝέα ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων απηύθυναν oι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πετράκος Αθανάσιος, Βαρεμένος Γεώργιος  και Τριανταφύλλου Μαρία για προβλήματα που  παρουσιάζονται στο ΤΕΙ Μεσολογγίου θίγοντας τα προβλήματα που  παρουσιάζονται στο ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Υπογραμμίζουν εξάλλου πως η πρώτη ερώτηση (αριθμ 7324)   που κατατέθηκε από τις 27/03/2014 δεν έχει απαντηθεί και φυσικά   τίποτα δεν έχει προχωρήσει προς την κατεύθυνση της επίλυσής των προβλημάτων του ΤΕΙ από πλευράς Υπουργείου και υποστηρίζουν πως είναι εμφανές ότι η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης, αποτελεί πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης. “Η απαξίωση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχει γιγαντωθεί μετά τις ανορθολογικές επιλογές και αποφάσεις που πάρθηκαν για να υλοποιηθεί το σχέδιο “Αθηνά”. Η έλλειψη προσωπικού – συνεπεία και των πρόχειρων μετακινήσεων αλλά και των απολύσεων καθώς και η κτιριακή ανεπάρκεια δυσκολεύουν το εκπαιδευτικό έργο, το απορρυθμίζουν και σε αρκετές περιπτώσεις το καθιστούν πραγματικό αδύνατο”, τονίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που για το ΤΕΙ Μεσολογγίου σημειώνουν:

Στο τμήμα Λογιστικής του ΤΕΙ Μεσολογγίου που  φοιτούν 1450 φοιτητές:

•    Το εκπαιδευτικό προσωπικό αποτελείται από έναν (1) μόνο καθηγητή και δέκα (10) ωρομίσθιους επιστημονικούς συνεργάτες και βοηθούς εργαστηρίων, οι οποίοι έρχονται και παρέρχονται και η γραμματειακή υποστήριξη του τμήματος απασχολεί δυο (2) άτομα. Το πολυπληθές τμήμα της Λογιστικής του ΤΕΙ Μεσολογγίου υπολειτουργεί, αφού ως τώρα δεν έχουν αποσπαστεί καθηγητές για τη στελέχωση του και η διοίκηση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας κωφεύει.

•    Δεν έχει ανοίξει το σύστημα για να δηλώσουν οι σπουδαστές μαθήματα.

•    Δεν έχει εγκριθεί ακόμη το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος Λογιστικής παρόλο που οι σπουδαστές διδάσκονται τα μαθήματα.

•    Για προμήθεια βιβλίων οι σπουδαστές πρέπει να μετακινούνται στην Πάτρα!

Είναι απαραίτητο να επισημανθεί ότι το εαρινό εξάμηνο τελειώνει και η δυσκολία διεξαγωγής των εξετάσεων για τους φοιτητές είναι δεδομένη, αν δε βρεθεί λύση.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα τους ερώτηση  ζητούν από τον Υπουργό να απαντήσει:

1.    Ποια μέτρα έχει λάβει για την πλήρη στελέχωση του τμήματος Λογιστικής του ΤΕΙ Μεσολογγίου ώστε να λειτουργήσει απρόσκοπτα καθότι το πρόβλημα έχει επισημανθεί από τις 27/03/2014 από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ;

2.    Πότε πρόκειται ανοίξει το σύστημα για να δηλώσουν οι σπουδαστές μαθήματα.

3.    Γιατί δεν έχει εγκριθεί ακόμη το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος Λογιστικής παρόλο που οι σπουδαστές διδάσκονται τα μαθήματα; Και πότε αναμένεται να εγκριθεί το πρόγραμμα σπουδών;

4.    Τι λύση πρόκειται να υιοθετηθεί ώστε για προμήθεια βιβλίων οι σπουδαστές να μην απαιτείται να μετακινούνται στην Πάτρα;

5.    Θα δοθεί δικαίωμα εξέτασης στους σπουδαστές σε όλα τα μαθήματα του εξαμήνου ώστε να μην αποκλειστούν από τις εξετάσεις σε μαθήματα, όπως έγινε το προηγούμενο εξάμηνο, χωρίς δική τους υπαιτιότητα.

6.    Τι μέτρα θα λάβει το υπουργείο ώστε να μην χάσουν οι φοιτητές το εξάμηνο;

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.