Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Βουτιά των βάσεων έως και 2000 μόρια

Σημαντική πτώση θα καταγράψουν φέτος οι βάσεις, για την είσοδο στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, απόρροια κυρίως της οικονομικής κρίσης, αλλά και των δύσκολων θεμάτων στις πανελλαδικές.

boutia-twn-basewn-logw-oikonomikis-krisis.w_lΕίναι χαρακτηριστικό ότι ιδίως στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο, σε κάποιες σχολές οι βάσεις θα σημειώσουν «βουτιά» ακόμα και άνω των 2.000 μορίων.

Η μεγάλη πτώση σημειώνεται σε σχολές κυρίως των ΤΕΙ της περιφέρειας αλλά και πανεπιστημίων εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης αφού οι περισσότεροι υποψήφιοι στη συμπλήρωση των μηχανογραφικών τους προτίμησαν να δηλώσουν σχολές στον τόπο διαμονής τους και όχι μακριά από τα σπίτια τους.
Αυτό έγινε για δύο λόγους: πρώτον διότι λόγω της οικονομικής κρίσης οι γονείς αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στα έξοδα και δεύτερον διότι λόγω του νέου νόμου για τις μεταγραφές δεν έχουν τη δυνατότητα να μεταφερθούν κόντα στον τόπο κατοικίας τους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος» οι βάσεις πιέζονται προς τα κάτω στα πλέον υψηλόβαθμα τμήματα της Ιατρικής, στις Κτηνιατρικές, Φαρμακευτικές και Οδοντιατρικές Σχολές. Ανάλογη αναμένεται η εικόνα για τα τμήματα υψηλής ζήτησης των ΤΕΙ, όπως Νοσηλευτικής, Διατροφής και Διαιτολογίας.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η πτώση θα ξεκινά από λίγα μόρια (200-400), ενώ στις μεσαίες σχολές θα κυμανθούν από 500-800 μόρια. Σε πιο χαμηλόβαθμα τμήματα, η «κατρακύλα» των βάσεων θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς υπολογίζεται στα 2.000 μόρια, ενώ δεν αποκλείεται σε ορισμένες περιπτώσεις να ξεπεράσουν και τις 3.000 μόρια!

thetoc.gr

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.