Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

«Βούλιαξε» από κόσμο η Γουριώτισσα στο μεγάλο παραδοσιακό γλέντι

«Βούλιαξε» από κόσμο η Γουριώτισσα στο μεγάλο παραδοσιακό γλέντι

Το  άρωμα της παράδοσης και του πολιτισμού των Βλάχων μοσχοβολά ακόμη στη Γουριώτισσα, αφού οι επισκέπτες  (πρωτοφανής κοσμοσυρροή που ξεπέρασε τα 4.000 άτομα) είχαν την ευκαιρία να γευτούν το περίφημο βλάχικο γαμήλιο φαγητό, δηλαδή προβατίσιο κρέας με χοντρά μακαρόνια, μαγειρεμένο σε48!! παραδοσιακά καζάνια από Βλάχους μαγείρους που τηρούν πιστά την πατροπαράδοτη συνταγή.
Πράγματι ήταν το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός του Καλοκαιριού, αφού οι 4.000 και πλέον επισκέπτες, γέμισαν ασφυκτικά την προαύλιο του Δημοτικού σχολείου, στην εκδήλωση που έγινε χθες Τρίτη 14 Αυγούστου, από τον  Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Γουριώτισσας «Άγιος Δημήτριος».
     Εκεί ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Αποστόλης Τσούτσας καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους επεσήμανε ότι η εκδήλωση δένει την παλαιά με τη νέα γενιά διαιωνίζοντας την παράδοση, διατηρώντας αναλλοίωτα τα ήθη και τα έθιμα του τόπου και την χαρακτήρισε ορόσημο για τη Γουριώτισσα αφού είναι μεγαλύτερη ακόμα και από την περσινή, που έγινε ποτέ στο χωριό τους.
  Αμέσως μετά τον χαιρετισμό του προέδρου, το πρόγραμμα περιελάμβανε, χορευτικά και διανομή δωρεάν το νοστιμότατο περίφημο βλάχικο γαμήλιο φαγητό.  Στις επόμενες ώρες ο χώρος  «βούλιαξε» από ένα πλήθος ανθρώπων που διασκέδαζαν στους ρυθμούς του Κλαρίνου με τη φωνή του Γιάννη Καψάλη και της Φιλιώς Πυργάκη, με  τους κυκλικούς χορούς να δονούν την ατμόσφαιρα, σκορπίζοντας το κέφι και  τη χαρά ενώ η προσέλευση του κόσμου μέχρι αργά ήταν συνεχής.

xiromeronews.blogspot.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.