Τρίτη, 26 Μαΐου, 2020

Βρέθηκαν οστά καταδρομέων στο «κουφάρι» του Νοράτλας

pesontes1-610x1024

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση  εντοπισμού του αεροσκάφους  στο οποίο επέβαιναν ο Αγρινιώτης  επισμηναγός Βασίλης Παναγόπουλος ως Κυβερνήτης και ο καταδρομέας από την Παραβόλα Μανιάς Αιμίλιος oι οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο όπως και άλλα 30 άτομα του πληρώματος στις 22 Ιουλίου 1974 στην Κύπρο.

Ένα μήνα μετά την εκκίνηση των εργασιών ανασκαφής για τον εντοπισμό του Νοράτλας που έπεσε από φίλια πυρά στις 22 Ιουλίου του 1974, ήρθαν στην επιφάνεια τα πρώτα οστά των άτυχων καταδρομέων που επέβαιναν σ’ αυτό
Ο Kύπριος Επίτροπος Προεδρίας για ανθρωπιστικά θέματα Φώτης Φωτίου ανακοίνωσε πριν λίγο ότι εντοπίστηκαν ανθρώπινα οστά κατά τις εργασίες ανασκαφής στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας για την ανεύρεση των λειψάνων των Καταδρομέων της Α` Μοίρας Καταδρομών, στο σημείο όπου κατέπεσε το αεροσκάφος Νοράτλας στις 22 Ιουλίου 1974.

Ο κ. Φωτίου είπε ότι οι εργασίες συνεχίζονται με κάθε προσοχή και λαμβάνονται μέτρα για την ασφάλεια του προσωπικού, ενώ απηύθυνε έκκληση προς τα ΜΜΕ να επιδείξουν τον απαραίτητο σεβασμό, καθώς το θέμα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο.

Είπε, επίσης, ότι θα πρέπει να επιδειχθεί υπομονή μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εντοπισμού όλων των οστών και στη συνέχεια να γίνουν οι απαραίτητες επιστημονικές εξετάσεις.

ImageHandler.ashx

 www.protothema.gr/

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.