Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Διάκριση για τη Φιλαρμονική του δήμου Αγρινίου

Διάκριση για τη Φιλαρμονική του δήμου Αγρινίου

Βραβεύεται από την Κρατική Ορχήστρα ΑθηνώνΑΦΙΣΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ
Με αφορμή την ολοκλήρωση του 2ου κύκλου σεμιναρίων από το Σύνολο Χάλκινων Πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών σε συνεργασία με το Ωδείο Φ. Νάκας και τη λήξη του προγράμματος ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ που πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη συμβολή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στον κινηματογράφο « ΑΝΕΣΙΣ» με τη Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου, θα γίνει εκδήλωση βράβευσης της Φιλαρμονικής του Δήμου  Αγρινίου στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης  του Μεγάρου Μουσικής την Τετάρτη 25 Ιουνίου και ώρα 20.30.
Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια τιμητικής συναυλίας με το σύνολο Χάλκινων Πνευστών της Κ.Ο.Α. «METALLON» σε συνεργασία και με την Παιδική και Νεανική Ορχήστρα του Ωδείου «Φίλιππος Νάκας».
Για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης στάλθηκε επίσημη πρόσκληση της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών προς τη Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.

Ακολουθεί το κείμενο της πρόσκλησης που στάλθηκε προς τον  Διευθυντή της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου κ. Βασίλειο  Κονήδα
Ήρθε η στιγμή που περιμένατε!
Την Τετάρτη 25 Ιουνίου και ώρα 20.30, στο πλαίσιο της εορταστικής μας συναυλίας με αφορμή την ολοκλήρωση του 2ου κύκλου σεμιναρίων από το Σύνολο Χάλκινων Πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών σε συνεργασία με το Ωδείο Φίλιππος Νάκας και τη λήξη του προγράμματος ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ που πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη συμβολή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος,
προσκαλείσθε να παραλάβετε επισήμως το βραβείο σας ενώπιον κοινού στη σκηνή της Αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
Με μία  χαρούμενη συναυλία που… αφουγκράζεται το μέλλον θα ολοκληρωθεί  εορταστικά την Τετάρτη 25 Ιουνίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών  το φετινό, δεύτερο κατά σειρά Μουσικό  Εργαστήριο Χάλκινων Πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, με τη συμμετοχή της Παιδικής και Νεανικής Ορχήστρας του Ωδείου «Φίλιππος Νάκας».  Στο πλαίσιο της συναυλίας θα γίνει η βράβευση όσων σπουδαστών μουσικής διακρίθηκαν μέσω του προγράμματος «Δικαίωμα στη Μουσική» που πραγματοποίησε φέτος η Κ.Ο.Α.  σε περισσότερες από είκοσι πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδος, χάρη στην ευγενική χορηγία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».
Στο πρώτο μέρος της συναυλίας οι μικρότεροι σε ηλικία μαθητές του Εργαστηρίου Χάλκινων Πνευστών που διδάχθηκαν κατά τη χειμερινή καλλιτεχνική περίοδο 2013-14 από μέλη του Συνόλου Χάλκινων Πνευστών της Κ.Ο.Α. «METALLON» ενώνουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις με την Παιδική και Νεανική Ορχήστρα του Ωδείου «Φίλιππος Νάκας», η οποία στελεχώνεται από μικρούς μουσικούς 5 έως 15 ετών και δραστηριοποιείται τα τελευταία 4 χρόνια με την καθοδήγηση της βιολονίστας της Κ.Ο.Α. Νέλλης Οικονομίδου και της μουσικού Νεφέλης Λιούτα.  Παιδιά και έφηβοι ως ενιαίο σύνολο θα παρουσιάσουν το μουσικό παραμύθι της Νεφέλης Λιούτα «Ένα τρένο πάνω απ΄τη θάλασσα», σε αφήγηση της ιδίας, με ήρωες ένα μικρό τρένο και μία παρέα παιδιών που αναλαμβάνουν να φέρουν την ειρήνη σ΄ έναν κυριολεκτικά καταποντισμένο κόσμο.
Μεταξύ πρώτου και δεύτερου μέρους θα γίνει η βράβευση όσων από τους σπουδαστές διακρίθηκαν κατά τη διαδικασία της ακρόασης στις πόλεις απ΄όπου πέρασαν καθ΄όλη την καλλιτεχνική χειμερινή περίοδο μικρές και ευέλικτες ομάδες μουσικών της Κ.Ο.Α. με στόχο, εκτός από ακροάσεις και δωρεάν συναυλίες, να προσφέρουν δωρεάν σεμινάρια σε μαθητές ωδείων και μουσικών σχολείων.
Θα ακολουθήσει ένα… σινεφίλ μουσικό πρόγραμμα στη διάρκεια του οποίου  το Σύνολο  «METALLON» της Κ.Ο.Α. θα συμπράξει ισότιμα με τους μελλοντικούς του συναδέλφους, με τους μεγαλύτερους δηλαδή από τους μαθητές που συμμετείχαν στο μουσικό εργαστήριο. Θα ακουστούν συνθέσεις του Ρίχαρντ Στράους όπως είχαν χρησιμοποιηθεί από τον Στάνλεϋ Κιούμπρικ στην ταινία του «2001 Οδύσσεια του Διαστήματος», του Τζον Γουίλιαμς για τις ταινίες «Η διάσωση του στρατιώτη Ράιαν» (σε διασκευή Γ. Γκίκα)  και «Σούπερμαν» (σε διασκευή Μ. Φωτιά), του Χανς Ζίμμερ για τον «Μονομάχο» (σε διασκευή Π. Βλάχου), του Τρέβορ Τζόουνς για τον «Τελευταίο των Μοϊκανών» (σε διασκευή Π. Βλάχου), του Ένιο Μορικόνε για το «Σινεμά ο Παράδεισος» (σε διασκευή Α. Κάτσιου), καθώς και μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Beatles.
Όλοι οι συμμετέχοντες φιλοδοξούν να μετατρέψουν την εκδήλωση σε μια χαρούμενη γιορτή της μουσικής. Εορταστικό χαρακτήρα είχε άλλωστε εξαρχής το Μουσικό Εργαστήριο, η υλοποίηση του οποίου επετεύχθη σε συνεργασία με το Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Σε χώρους του Ωδείου Φίλιππος Νάκας και στην αίθουσα δοκιμών της Κ.Ο.Α. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, πραγματοποιούνταν οι συναντήσεις, ένα Σάββατο κάθε μήνα, με βασικό στόχο την ανακάλυψη της χαράς της μουσικής μέσα από την ομαδική εργασία, τη γνωριμία με το ορχηστρικό ρεπερτόριο, αλλά και τη δυνατότητα συνεργασίας πολύ νεώτερων μουσικών με τους έμπειρους και καταξιωμένους μουσικούς των Χάλκινων Πνευστών της Κ.Ο.Α.

Μέλη του «METALLON» είναι οι: Παναγιώτης Καίσαρης, Ιωάννης Καραμπέτσος, Παναγιώτης Μπαλαμός, Θεοφάνης Βερνίκος (τρομπέτες), Κωνσταντίνος Σίσκος, Γιάννης Γούναρης (κόρνο), Κωνσταντίνος Αυγερινός, Ευάγγελος Καραμπάς, Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος, Ανδρέας-Ρολάνδος Θεοδώρου (τρομπόνια), Γιώργος Ραράκος (τούμπα), Σπύρος Λάμπουρας (κρουστά).
Τιμή εισιτηρίου: €3
Πληροφορίες:
Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
Τ. 210 7257601-3
 

Αγορά εισιτηρίων:

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Τ. 210 7282333

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.