Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

«Βόμβα» στο Δημόσιο: Τέλος η μονιμότητα, στα 586 ευρώ ο μισθός

«Βόμβα» στο Δημόσιο: Τέλος η μονιμότητα, στα 586 ευρώ ο μισθός

ImageHandler.ashxΣχέδιο που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ προβλέπει εξίσωση με τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα – Διετής δοκιμαστική περίοδος για όλους τους νεοπροσληφθέντες – Αντιδρά το ΠΑΣΟΚ
Μεγάλες ανατροπές στο μισθολόγιο του Δημόσιου τομέα έρχονται το επόμενο διάστημα, καθώς σε σχέδιο που παρουσίασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ προβλέπεται εισαγωγικός μισθός 586,08 ευρώ για τους νεοδιοριζόμενους, εξισώνοντας τον με αυτούς του ιδωτικού τομέα. Ο μισθός αυτός θα ισχύει κατά τη διάρκεια μιας διετούς δοκιμαστικής απασχόλησης των νέων υπαλλήλων, από την οποία θα κρίνεται η τελική πρόσληψή τους.

Ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε με την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ μια σειρά θεμάτων που αφορούσε τον κρατικό μηχανισμό. Σύμφωνα με τα όσα είπε, η κυβέρνηση βρίσκεται στο στάδιο της υπολοποίησης πρότασης ώστε να δημιουργηθεί νέα βαθμολογική βαθμίδα με τον όνομα «Ζ», η οποία θα αποτελεί το εισαγωγικό κλιμάκιο για κάθε για κάθε νεοδιοριζόμενο στο Δημόσιο.

Σε αυτό οι νεοπροσληφθέντες θα αμείβονται με τον αντίστοιχο κατώτατο μισθό που ισχύει σήμερα στον ιδιωτικό τομέα, αναφέρει το Έθνος. Συγκεκριμένα:

– Για υπαλλήλους με απολυτήριο δημοτικού ο εισαγωγικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 586,08 ευρώ

– Για υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ο εισαγωγικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 639,35 ευρώ

– Για υπαλλήλους κατόχους πτυχίου ΤΕΙ ο εισαγωγικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 749,70 ευρώ

– Για υπαλλήλους κατόχους πτυχίου ΑΕΙ ο εισαγωγικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 787,40 ευρώ.

Σύμφωνα με την εισήγηση που επεξεργάζονται τα υπουργεία και η οποία ουσιαστικά αποτελεί πρόταση της Τρόικας, οι νεοδιοριζόμενοι υπάλληλοι θα έχουν επί μια διετία αποδοχές ίσες με αυτές των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Εάν μετά τη δοκιμαστική αυτή διετία αξιολογηθούν και κριθούν ικανοί να εργαστούν στο Δημόσιο, θα εντάσσονται κανονικά στο μισθολόγιο.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, το συγκεκριμένο σενάριο συζητείται μεταξύ άλλων από τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο πλαίσιο των νέων αλλαγών στο μισθολόγιο του Δημοσίου, το οποίο θα επιφέρει ανακατανομές στο εσωτερικό των αμοιβών χωρίς να ανατρέπει το συνολικό μισθολογικό κόστος.

Ηδη η πρότασή του προκάλεσε τη διαφωνία του ΠΑΣΟΚ, η αντιπροσωπεία του οποίου υποστήριξε ότι οι αλλαγές στο μισθολογικό χάρτη του Δημοσίου θα έχουν ουσία μόνο όταν υπάρξει μία ολοκληρωμένη παρέμβαση και ψηφιστεί ένα μόνιμο σύστημα αξιολόγησης.

www.protothema.gr/

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.