Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Βόνιτσα: Εγρήγορση για Κουκουμίτσα-Σάλτινη

Βόνιτσα: Εγρήγορση για Κουκουμίτσα-Σάλτινη

 

Σε εγρήγορση έχουν τεθεί οι αρχές του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας μετά την εξέλιξη της μεταφοράς στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε των ακινήτων  του άλσους Σάλτινης και  το νησάκι Κουκουμίτσας.Για τα δύο ακίνητα που ανήκουν από δεκαετίες στην ΚΕΔ θα συγκληθεί σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την ερχόμενη Τετάρτη στις 18:00, με θέμα της ημερήσιας διάταξης τη «συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την μεταφορά στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε (ΤΑΙΠΕΔ) των ακινήτων κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου Σάλτινης και Κουκουμίτσας του Δήμου μας, σύμφωνα με το ΦΕΚ 1020/τεύχος δεύτερο/25-04-2013».

Εισηγητής θα είναι ο δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Νίκος Σολδάτος που έχει επιδοθεί σ’ έναν κύκλο επαφών για το ζήτημα ενώ αύριο θα συναντηθεί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ. Επίσης ενημερώνει βουλευτές του Νομού ώστε να συντονίσουν τις κινήσεις και αναμένεται να υπάρξουν και επερωτήσεις στη Βουλή για να ξεκαθαριστούν οι προθέσεις για τις δύο συγκεκριμένες περιοχέςτης Βόνιτσας.

Το γραφικό νησάκι Κουκουμίτσα  και  το άλσος της  Σάλτινης τέθηκαν στη λίστα των ακινήτων που προσδοκά να δώσει σε ιδιώτες επενδυτές το ΤΑΙΠΕΔ ανησυχώντας την κοινωνία της Βόνιτσας. Για  τα δύο αυτά ακίνητα προς το παρόν δεν έχει εκφραστεί επενδυτικό ενδιαφέρον αλλά το δημόσιο έχοντας την ιδιοκτησία  τα έθεσε στη σχετική λίστα.

Το οξύμωρο είναι ότι κατά καιρούς έχουν πραγματοποιηθεί έργα τόσο από τις δημοτικές αρχές όπως και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση αν και τα ακίνητα ανήκαν στην ΚΕΔ ενώ στην Κουκουμίτσα υπάρχει και το εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου και για το λόγο αυτό ο δήμαρχος έχει έρθει σε επαφή με τη Μητρόπολη. Ωστόσο η τακτική που ο δήμος Ακτίου –Βόνιτσας θα χειριστεί την υπόθεση θα χαραχθεί στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Παράλληλα η Λαϊκή συσπείρωση του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας καλεί το λαό της περιοχής σε λαϊκή συνέλευση την Κυριακή 19 Μάη στις 11π.μ. στο Δημαρχείο της Βόνιτσας για “το καθορισμό και τη διαμόρφωση πλαισίου πάλης απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις”.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.