Σάββατο, 10 Απριλίου, 2021

Β.Κούτσης: Ο Αστακός θα βρίσκεται μεταξύ των 5 πρώτων λιμανιών της Μεσογείου!

Β.Κούτσης: Ο Αστακός θα βρίσκεται μεταξύ των 5 πρώτων λιμανιών της Μεσογείου!

Aναρτήθηκε στο express.gr

Aρκετά ενδιαφέροντα βρήκαμε τα όσα ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΚΑΠΟΡΤ Α.Ε. κ.Β. Κούτσης, στο πλαίσιο των εργασιών του Business Show που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας. Διαβάστε παρακάτω ένα απόσπασμα του συγκεκριμένου άρθρου και εξάγετε εσείς τα δικά σας συμπεράσματα.

”…Αναλύοντας παραμέτρους του αναπτυξιακού σχεδιασμού του λιμένα τόνισε πως η ΑΚΑΡΠΟΡΤ Α.Ε. βασίζεται αποκλειστικά στους Eλληνες που στελεχώνουν τις διευθύνσεις της και σε ένα πρωτοποριακό σύστημα λειτουργίας λιμενικών εγκαταστάσεων, το οποίο σχεδιάστηκε, δημιουργήθηκε και εγκαταστάθηκε από Eλληνες τεχνικούς με κόστος το οποίο είναι 78% μικρότερο από τα προγράμματα, αλλοδαπών οίκων, που «αγόρασε» το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Oπως ανέφερε, οι υποδομές, οι διαδικασίες, ο εξοπλισμός, η επάρκεια των εργαζομένων και η πληρότητα των κρατικών υπηρεσιών συμβάλλουν στην ικανοποιητική απόδοση των εργασιών που διεξάγονται στο λιμάνι της ΝΑΒΙΠΕ – Aστακός. Η β΄ φάση των επενδύσεων, ύψους 55 εκατομμυρίων ευρώ, που θα αρχίσει το 2009 θα φέρει το λιμάνι σε μια θέση μεταξύ των 5 πρώτων λιμανιών της Μεσογείου. Σύμφωνα με τον κ. Κούτση, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Λιμανιού της ΝΑΒΙΠΕ – Aστακός είναι ότι βρίσκεται σε απόσταση 300 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα και μάλιστα σε μια γεωγραφική θέση που συγκεντρώνει τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα, για να τονίσει πως οι εξωτερικές υποδομές βελτιώνονται συνεχώς και εντός των επόμενων 18 μηνών θα δώσουν την δυνατότητα στο λιμάνι να υπερτερεί συγκριτικά πολλών μεγάλων λιμένων της Βόρειας Ευρώπης. Oπως παρατήρησε, η απόφαση να επενδυθούν ίδια κεφάλαια ύψους 80 εκατ. ευρώ και να δεχθεί κρατική χρηματοδότηση ύψους 61 εκατ. ευρώ βασίσθηκε στην πεποίθηση ότι η λειτουργία μιας τόσο σύγχρονής πλατφόρμας Logistics στη Δυτική Ελλάδα θα αποτελούσε μοχλό ανάπτυξης όχι μόνο για την Αιτωλοακαρνανία αλλά για ολόκληρη την Ελλάδα, γεγονός που σήμερα αναγνωρίζεται και εκ του αποτελέσματος καθώς από την έναρξη λειτουργίας του λιμανιού της ΝΑΒΙΠΕ – Aστακός μέχρι σήμερα το κράτος, διά των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, έχει εισπράξει έσοδα τα οποία αφορούν τέλη, δασμούς, φορολογία, ΦΠΑ κ.λπ. ύψους 102,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Τέλος, ο κ. Κούτσης αποκάλυψε ότι πολύ σύντομα δύο λιμάνια άλλων μεσογειακών κρατών θα εμπιστευθούν στην ΑΚΑΡΠΟΡΤ Α.Ε. τη διοίκηση και ανάπτυξή τους.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.