Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Γάλα: Ένα από τα βασικότερα προϊόντα της Αιτωλοακαρνανίας

Γάλα: Ένα από τα βασικότερα προϊόντα της Αιτωλοακαρνανίας
Το γάλα είναι ένα από τα βασικότερα προιόντα που παράγει η Αιτωλοακαρνανία και πολλοί κτηνοτρόφοι στηρίζουν το εισόδημα τους στο συγκεκριμένο προιόν. Άλλωστε δεν είναι λίγα τα γαλακτοκομικά προιόντα ( κυρίως γιαούρτι) από διάφορα μέρη του νομού μας, τα οποία μπορεί να βρεί κανείς στην αγορά. Τη μερίδα του λέοντος βέβαια έχουν οι μεγάλες βιομηχανίες, οι οποίες προμηθεύονται το προιόν από παραγωγούς του νομού μας και στη συνέχεια το επεξεργάζονται και το παράγουν μαζικά.

Τώρα στο “παιχνίδι” του γάλακτος μπαίνουν και οι συνεταιρισμοί, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συνάντηση με θέμα της δημιουργίας συνεταιριστικών γαλακτοβιομηχανιών σε όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα ετοιμάζεται ήδη να επενδύσει σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας και συσκευασίας γάλακτος η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου.
Ας ελπίσουμε ότι θα γίνουν και στο νομό μας οι απαραίτητες εκείνες υποδομές για τη μαζική παραγωγή γάλακτος, καθώς είναι κρίμα να πηγαίνει σε μεγάλες βιομηχανίες και να μη δημιουργούνται περαιτέρω θέσεις εργασίας στο τόπο μας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.