Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Γέφυρα: Αποχώρησαν ΜΑΤ και φοιτητές – Καταγγέλλουν πως η Αστυνομία έκλεισε το δρόμο και όχι αυτοί

Γέφυρα: Αποχώρησαν ΜΑΤ και φοιτητές – Καταγγέλλουν πως η Αστυνομία έκλεισε το δρόμο και όχι αυτοί

Νεότερη ενημέρωση 19.00′

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 6 σήμερα το απόγευμα η κινητοποίηση που πραγματοποίησαν φοιτητές των ΤΕΙ από την Πάτρα, το Μεσολόγγι και τον Πύργο, που είχαν καταφθάσει με λεωφορεία και βανάκια στη& nu; Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου.

Τελικά μετά από τη συνεννόηση που έγινε με τις αστυνομικές δυνάμεις και τους φοιτητές, απο

χώρησαν από το σημείο και οι μεν και οι δε.

Όπως κατήγγειλαν όμως οι φοιτητές, η τακτική αυτή της αστυνομίας να μπλοκάρει την είσοδο των οχημάτων επάνω στην Γέφυρα και να γίνεται εκτροπή τους προς το πορθμείο και στις δύο πλευρές, είναι &kapp a;ατακριτέα και εντελώς απαράδεκτη, καθώς δεν τους άφησαν ουσιαστικά να ενημερώσουν τους πολίτες, που για αυτό το λόγο έγινε και η κινητοποίηση.

Το ακόμη πιο απαράδεκτο είναι πως στις δύο εισόδους για τη Γέφυρα, οι οδηγοί ενημερώνονταν πως είναι κλειστός ο δρόμος από τους σπουδαστές, κάτι που δεν ίσχυε, αφού η απόφασή τους ήταν να αφήσ&omi cron;υν ανοικτά τα διόδια για ελεύθερη διέλευση από τους πολίτες, προκειμένου παράλληλα να τους ενημερώνουν και για την κινητοποίηση.

 

Να σημειωθεί πως οι αστυνομικοί νωρίτερα και πριν ακόμα ξεκινήσει η κινητοποίηση, σταμάτησε και έκανε ελέγχους στα λεωφορεία που μετέφεραν τους φοιτητές τόσο από το Μεσολόγγι όσο και από τ ον Πύργο, ενώ όπως καταγγέλλεται οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ζήτησαν και τα φοιτητικά πάσο.

 

νεότερη ενημέρωση 17.42΄

Μετά από συνεννόηση με την αστυνομία, αποχώρησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ και αποχωρούν τώρα και οι φοιτητές από το σημείο.


νεότερη ενημέρωση 17.19΄

“Κλεφτοπόλεμος” μεταξύ φοιτητών και αστυνομικών, για να παραμείνει ανοιχτός ο παράδρομος.

Η αστυνομία προσπάθησε να “κόψει” την διέλευση των αυτοκινήτων από αυτόν τον δρόμο, με αποτέλεσμα ομάδα φοιτητών να κινηθεί εναντίον τους και οι αστυνομικοί να υποχωρήσουν.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κάνουν την εμφάνισή τους διμοιρίες των ΜΑΤ, με το ενδεχόμενο επέμβασης να δείχνει πολύ πιθανό.

Μία διμοιρία βρίσκεται στον παράδρομο που άνοιξαν οι φοιτητές, ενώ άλλη διμοιρία από την Πάτρα βρίσκεται πάνω στην Γέφυρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αστυνομία έκοψε την πρόσβαση για την Γέφυρα μετά από εντολή του Εισαγγελέα.


νεότερη ενημέρωση 17.09΄

Οι φοιτητές, προκειμένου να μπορέσουν τα αυτοκίνητα που έχουν μπλοκαριστεί στις ουρές για τα φέρυ-μποτ, άνοιξαν έναν παράδρομο της Γέφυρας που παρέμενε κλειστός και ενημερώνουν τους οδηγο ύς να κινούνται από αυτόν και να περνούν τη Γέφυρα, για να γλυτώσουν την μεγάλη ταλαιπωρία.

 

νεότερη ενημέρωση 16.55΄

Ουρά εκατοντάδων μέτρων -που θυμίζει παλαιότερες εποχές, πριν τη δημιουργία της Γέφυρας- έχει δημιουργηθεί στα φέρυ-μποτ Ρίου – Αντιρρίου, από την άρνηση της αστυνομίας Ακαρνανίας να αφήσει τα αυ&ta u;οκίνητα να ανέβουν στη Γέφυρα.

Η αστυνομία ενημερώνει τους οδηγούς ότι οι φοιτητές έχουν κλείσει την Γέφυρα, κάτι το οποίο δεν ισχύει, καθώς οι σπουδαστές των ΤΕΙ έχουν ανοίξει τα διόδια για να περνούν ελεύθερα τα αυτοκί νητα.

 

νεότερη ενημέρωση 15.03΄

Ενταση επικράτησε πριν από λίγο στην κινητοποιήση των φοιτητών των ΤΕΙ στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, όταν οι σπουδαστές αντελίφθηκαν ότι η αστυνομία της Αιτωλίας δεν άφηνε τα αυτοκίνητα να ανεβαίνο&upsi lon;ν στη Γέφυρα και τα εξέτρεπε για υποχρεωτικό πέρασμα από τα φέρυ-μποτ της πορθμειακής γραμμής.

Οι φοιτητές, που μετά από συνεννόηση με την διοίκηση της Γέφυρας είχαν προγραμματίσει να λήξουν την κινητοποίηση στις 4 μ.μ., ενημέρωσαν την αστυνομία ότι δεν πρόκειται να φύγουν από τη γέφυρα αν δε

ν αφήσ&omicron ;υν τα αυτοκίνητα να περνούν ελεύθερα και δεν σταματήσει η εκτροπή των οχημάτων στα φέρυ-μποτ.

Οπως δηλώνουν οι σπουδαστές, στόχος της κινητοποίησης δεν είναι η ταλαιπωρία των οδηγών, γι’ αυτό άλλωστε έχουν ανοίξει τα διόδια ώστε να περνούν ελεύθερα τα οχήματα, αλλά η ενημέρωση του κόσμ&omicron ;υ και το μοίρασμα φυλλαδίων.

 

πρώτη ενημέρωση 14.08΄
Φοιτητές των ΤΕΙ Πάτρας – Πύργου – Μεσολογγίου, πιστοί στο ραντεβού που είχαν δώσει, συγκεντρώθηκαν στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο “Αθηνά”.

Οι σπουδαστές, αφού συναντήθηκαν με την διοίκηση της Γέφυρας, άνοιξαν, πριν από λίγο, τα διόδια για ελεύθερη διέλευση των οχημάτων.

 

Οι 200 περίπου συγκεντρωμένοι σπουδαστές από τα τρία ΤΕΙ θα παραμείνουν στη γέφυρα και θα κρατήσουν ανοιχτά τα διόδια μέχρι τις 6 μ.μ.

Δείτε το LINK

 

patrastimes.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.