Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020

“Γαλατάς και Περιθώρι να ενταχθούν στην Ι.Π. Μεσολογγίου”

GALATAS_ANEMOPζητά η Νίκη Φούντα

Η Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκη Φούντα, ζητά με κοινοβουλευτική της παρέμβαση από τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών, να εξετάσει το αίτημα των Τοπικών Κοινοτήτων Γαλατά και Περιθωρίου για ένταξή τους στον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, ώστε να διευκολυνθούν οι πολίτες και να μην υποβαθμίζεται η λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η νομοθετική παρέμβαση του «Καλλικράτη».

«Η μεταρρύθμιση που έφερε ο νόμος του «Καλλικράτη» ήταν ομολογουμένως σημαντική για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ισχυροποίησε διοικητικά τους ΟΤΑ, παρά τις αδυναμίες που παρουσιάστηκαν στην εφαρμογή του. Κατά περιπτώσεις, όμως, δημιούργησε περισσότερα προβλήματα, παρά έδωσε λύσεις, για την καθημερινότητα των κατοίκων.

Μία τέτοια περίπτωση είναι και οι Τοπικές Κοινότητες Γαλατά και Περιθωρίου, οι οποίες εντάχθηκαν στο Δήμο Ναυπακτίας χωρίς να ληφθούν υπόψη σημαντικά αντικειμενικά κριτήρια, όπως η χιλιομετρική απόσταση και η έλλειψη συγκοινωνιακής σύνδεσης. Οι κάτοικοι αναγκάζονται καθημερινά να διανύουν μεγάλες αποστάσεις, σε ένα ομολογουμένως κακό οδικό δίκτυο, σπαταλώντας οικονομικούς πόρους και αρκετό χρόνο, ακόμα και για απλές διεκπεραιώσεις» αναφέρει η κυρία Φούντα.

Τα τοπικά συμβούλια των δύο Κοινοτήτων, ζητούν μετ’ επιτάσεως να ενταχθούν στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, καθώς υπάρχει καθημερινά τακτικότατη σύνδεση κι η χιλιομετρική απόσταση είναι σαφώς μικρότερη (για παράδειγμα, ο Γαλατάς απέχει 15 χλμ από το Μεσολόγγι και 35χλμ από την Ναύπακτο). Αντίστοιχη ομόφωνη απόφαση για την απόσχιση των δύο Κοινοτήτων έχει εγκρίνει και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπακτίας.

«Ο νομοθέτης προέβλεψε και παρέχει διατάξεις-εργαλεία για τη βελτίωση τυχόν  προβλημάτων που έχουν δημιουργήσει συνενώσεις στη βάση στρεβλών και ανορθολογικών κριτηρίων, ύστερα από σύμφωνη γνώμη των οικείων συμβουλίων δημοτικών ή τοπικών κοινοτήτων. Για το λόγο αυτό η Πολιτεία οφείλει να διορθώνει αστοχίες, όταν αυτές στρέφονται εναντίον των κατοίκων και να μεριμνεί ώστε να παρέχονται όλες εκείνες οι απαραίτητες διευκολύνσεις  για την εξυπηρέτησή τους» υπογραμμίζει η βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ..

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.