Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Γεν.Συνέλευση παρουσία του Προέδρου Εφετών. Η πρώτη σύσκεψη για το Εφετείο.

Γεν.Συνέλευση παρουσία του Προέδρου Εφετών. Η πρώτη σύσκεψη για το Εφετείο.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου. Μία συνέλευση η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και στην οποία όπως ήταν αναμενόμενο κυριάρχησε το θέμα του Εφετείου, το οποίο ξεκινά τη λειτουργία του μεθαύριο την Παρασκευή.

 Ειδικότερα, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λεωνίδας Υφαντής ενημέρωσε τα μέλη για όλες τις κινήσεις που έγιναν προκειμένου να επέλθει το επιθυμητό αποτέλεσμα και να ικανοποιηθεί ένα πάγιο αίτημα των πολιτών της Δυτικής Στερεάς. Σημειωτέον, ότι ήδη τόσο στους δικαστικούς όσο και στους διοικητικούς υπαλλήλους έφτασε ειδοποίηση την Παρασκεύη από το υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να αναλάβουν καθήκοντα στις 16 Σεπτεμβρίου, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι ολοκληρώθηκαν πλέον και οι νέες χωροταξικές ρυθμίσεις στο κτήριο (μετακινήσεις γραφείων, προσθήκη υλικοτεχνικού εξοπλισμού), με το Δικηγορικό Σύλλογο της πόλης να καλύπτει τα έξοδα της μετακόμισης. Ως γνωστόν, όλες οι υπηρεσίες του Εφετείου θα στεγάζονται αποκλειστικά στον τρίτο όροφο. Όσον αφορά την τελετή εγκαινίων, ο κ. Υφαντής ανέφερε ότι θα πραγματοποιηθεί με κάθε επισημότητα εντός του Οκτωβρίου, παρουσία ανώτατων εκπροσώπων του χώρου της Δικαιοσύνης.

 Στη Γενική Συνέλευση έδωσε το παρών και ο Πρόεδρος Εφετών κ. Τσούνης, ο οποίος υπογράμμισε πως κατά την εκτίμησή του οι πρώτες υποθέσεις θα εκδικαστούν περίπου αρχές του επόμενου έτους, καθώς πρέπει πρώτα να διευθετηθούν μια σειρά από θέματα εσωτερικής λειτουργίας, διοικητικής κυρίως φύσεως. Επιπλέον, ο ίδιος δείχνοντας φανερά ευαισθητοποιημένος σε ζητήματα που αφορούν το νομικό κλάδο, εξέφρασε την επιθυμία μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να γνωρίσει έναν προς έναν τους νέους αλλά και τους ασκούμενους δικηγόρους, γεγονός που σχολιάστηκε θετικά απ’ όλους. Να σημειωθεί ότι νωρίτερα στον τρίτο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύσκεψη μεταξύ των δικαστικών λειτουργών και των διοικητικών υπαλλήλων που στελεχώνουν το Εφετείο, όπου τέθηκαν επί τάπητος σημαντικά ζητήματα για την ορθότερη λειτουργία του.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.