Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, 2020

Γιάννης Νταλακούρας: Συγνώμη…

ImageHandler3.ashxΜε μια συγνώμη προς τον κόσμο της ομάδας ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Γιάννης Νταλακούρας που κάθισε απόψε στον πάγκο του Παναιτωλικού ενώ στη συνέχεια των δηλώσεών του έριξε σαφείς αιχμές όσον αφορά θέματα τόσο φυσικής κατάστασης της ομάδας και έλλειψη διάθεσης ενώ τόνισε ότι η ομάδα δεν έχει βρει ακόμη τη χημεία της. Αναλυτικά:

«Θέλω να ξεκινήσω με ένα συγνώμη και από μένα και από όλη την ομάδα για την εμφάνιση και το σημερινό σκορ. Δεν ξέρω πόσο μπορεί να είναι αυτό σημαντικό αυτό για τον κόσμο αλλά έχω την ανάγκη να το πω. Από εκεί και μετά, θα ήθελα να πω ότι σήμερα μέσα στο γήπεδο εγώ έβλεπα μια ομάδα η οποία έτρεχε, έπαιζε δυνατά, έκανε τάκλιν, έδινε μάχες και από την άλλη έβλεπα μια ομάδα η οποία δεν είχε το κουράγιο να τα κάνει όλα αυτά παρ’ ότι πιστεύω ότι υπάρχει στην ομάδα η ποιότητα και η δυνατότητα να τα κάνει. Αυτό είναι ένα φαινόμενο που πρέπει να το μελετήσουμε όλοι μας και η διοίκηση πάνω απ΄όλα για να δει τι έχει συμβεί και τι γίνεται. Σε όλη αυτή την κατάσταση ήρθαν και τα τρία γκολ που φάγαμε αρκετά νωρίς που ήταν πολύ εύκολο για εμάς να τα έχουμε αποφύγει και το λέω αυτό γιατί ένα από φάουλ αν είχαμε τη δύναμη να κάνουμε, δε θα φτάναμε σε αυτό το σημείο. Δε μπορώ να πω άλλα πράγματα, θεωρώ όμως ότι ήμασταν σε αρκετούς τομείς σαν ομάδα πίσω. Νομίζω ότι το επόμενο διάστημα που υπάρχει διακοπή, πρέπει να μελετήσουμε αυτό το σημερινό φαινόμενο αλλά και της προηγούμενης Κυριακής και να βρούμε τις αιτίες για να μπορέσουμε τα το διορθώσουμε. Υπάρχουν δέκα πέντε μέρες και τουλάχιστον ότι έχει σχέση με τις φυσικές δυνατότητες των παιδιών, μπορεί κάτι να γίνει. Για υπόλοιπα πράγματα, χρειάζεται λίγο περισσότερος χρόνος. Λέω με σιγουριά ότι αυτά τα παιδιά που υπάρχουν στον Παναιτωλικό μπορούν να κάνουν πολύ περισσότερα πράγματα, αρκεί να βρεθεί η κατάλληλη χημεία στον αγωνιστικό χώρο και να βελτιώσουμε τους τομείς που έχουν σχέση με τις φυσικές ικανότητες».

Στη συνέχεια ο κ. Νταλακούρας δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων όσον αφορά τον τομέα της φυσικής κατάστασης, της ψυχολογίας και της δομής της ομάδας από το καλοκαίρι και τοποθετήθηκε σχετικά λέγοντας:

«Η ψυχολογία παίζει ένα ρόλο πάντα σε όλους μας αλλά θεωρώ ότι είναι και άλλα θέματα τα οποία είναι πιο σημαντικά. Για παράδειγμα ας μου εξηγήσει κάποιος πώς μπορεί ένας παίκτης στο δεύτερο γκολ αν θυμάμαι καλά, να περνάει δύο παίκτες δικούς μας και να μην έχει κανείς τη δύναμη να του κάνει ένα φάουλ! Φάγαμε δύο γκολ έχοντας τη μπάλα εμείς στο κόρνερ! Για μένα υπάρχει εξήγηση στο μυαλό μου… Δε νομίζω ότι υπάρχει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που να θέλει να δείχνει αυτή την εικόνα. Ίσως δε μπορούσε αυτή τη στιγμή…».

Σε σχετική ερώτηση του agrinionews.gr για το αν τα πάντα σήμερα ήταν θέμα φυσικής κατάστασης και το αν η ομάδα είναι πλήρης και το ποιος έκανε το μεταγραφικό σχεδιασμό το καλοκαίρι, είπε:

«Αυτή η ομάδα για να βελτιωθεί χρειάζεται να βρεθεί μια χημεία μεταξύ των ποδοσφαιριστών που είναι δουλειά δική μας και να ανέβει και το επίπεδο των φυσικών δυνατοτήτων των παικτών. Αυτό βλέπω άμεσα. Από εκεί και μετά είναι άλλα ζητήματα τα οποία για μένα δεν είναι της παρούσης…».

Για το πόσο σωστή δουλειά έγινε από το προηγούμενο προπονητικό τιμ, τόνισε:

« Μου δίνετε την ευκαιρία να εκφράσω την εκτίμησή μου για το τιμ που υπήρχε. Ήταν αξιόλογοι άνθρωποι και είχαμε μια φοβερή συνεργασία. Παντού υπάρχουν διάφοροι τρόποι δουλειάς που δεν μπορώ εγώ να κρίνω. Είναι διαφορετικές φιλοσοφίες, διαφορετικές απόψεις και είναι και πράγματα που αποδεικνύονται με τον καιρό, όχι σε ένα διάστημα πέντε ημερών. Εγώ σε αυτό το μικρό διάστημα αλλά και γενικότερα σαν άνθρωπος της ομάδας βλέπω μια ομάδα που έρχεται από ένα ματς που έφαγε πέντε γκολ. Τι να πούμε; Ότι δεν υπήρχε εγωϊσμός; Στο επόμενο ματς..;;  Όλοι μιλήσανε στα παιδιά, ο πρόεδρος, εμείς…. Και στην προπόνηση άλλα μου δείχνανε. Το θέαμα που έβλεπα σήμερα εγώ προσωπικά δεν περίμενα να δω ότι θα το δω ποτέ από αυτά τα παιδιά που ήταν μαζί μου όλη αυτή την εβδομάδα. Το λέω με κάθε ειλικρίνεια αυτό».

Τέλος, για το πώς μπορεί να έχει επηρεάσει η φυσική κατάσταση όταν το ματς είναι μηδέν – τρία στο τέταρτο, είπε:

« Είναι πολύ σωστό αυτό που ρωτάτε. Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Δούλεψα μια εβδομάδα με αυτά τα παιδιά και είδα ότι υπήρχε η διάθεση. Μου δείξανε ότι σήμερα θα μπαίνανε μέσα και θα ήμασταν μια πολύ διαφορετική ομάδα αλλά τελικά δεν το είδα. Δεν μπορώ να το κρίνω με απόλυτη σιγουριά, αν είναι αδιαφορία, ανικανότητα, υπεροψία… Μπορώ να κρίνω μόνο αυτό που βλέπω. Είδα παίκτες του Πανιωνίου που πέφτανε με ψυχή πάνω στη μπάλα, με τάκλιν, με αυτοθυσία και από την άλλη μεριά δεν το είδα. Θα πρέπει να μελετήσω πολύ καλά αυτά τα παιδιά για να πω κάτι περισσότερο για το θέμα και η διοίκηση θα πρέπει να πάρει μια απόφαση».

           

                                                                                                                        Π.Κ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.