Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020

Γιατί δεν έχει φέτος παγοδρόμιο το Μεσολόγγι

Photo 20141216123415

Χωρίς αμφιβολία πέρυσι στο Μεσολόγγι η πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής να δώσει άδεια για να λειτουργήσει παγοδρόμιο, στην κεντρική πλατεία της πόλης και παράλληλα η μετατροπή της πλατείας σε «μαγική πόλη» με τον όλο διάκοσμο που στήθηκε είχε αποσπάσει τα κολακευτικά σχόλια ντόπιων και επισκεπτών, καθώς κυριολεκτικά το κέντρο της πόλης για όλο το εορταστικό διάστημα «έσφυζε» από ζωή.
Φέτος όμως η εικόνα του κέντρου της πόλης είναι εντελώς διαφορετική… Σύμφωνα με όσα αναφέρει το messolonghinews.blogspot.gr κυριολεκτικά μια εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα η κεντρική πλατεία του Μεσολογγίου θυμίζει «νεκρή ζώνη» σε «εμπόλεμη περιοχή»…
Αν και προσανατολισμός της δημοτικής αρχής ήταν να στηθεί παρόμοιο με το περυσινό σκηνικό, οι του δήμου «λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο»… Και «ξενοδόχος» είναι μια ομάδα πολιτών μας, που έψαξαν και βρήκαν «νομικό πάτημα» ώστε να ακυρωθούν οι σχεδιασμοί του δήμου! Το «νομικό πάτημα» λέει, ότι σε μια πλατεία το 80% του χώρου της πρέπει να μένει ελεύθερο για πρόσβαση στο κοινό!
Έτσι οι πολίτες αυτοί προσέφυγαν στα αρμόδια εποπτικά όργανα του δήμου, τα οποία και ακύρωσαν τις όποιες αποφάσεις για την παραχώρηση χώρων για το «στήσιμο» παγοδρομίου…
Το messolonghinews. blogspot.gr υποστηρίζει- υποκειμενική πάντως θεώρηση- πως κίνητρο των πολιτών ήταν να «πλήξουν» πολιτικά τη δημοτική αρχή για τους δικούς τους λόγους ωστόσο με την ενέργεια αυτή ουσιαστικά «στέρησαν» από τα μικρά παιδιά το δικαίωμα να χαρούν.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. ΣΠΑΜΕ ΠΛΑΚΑ

    ΑΝΤΕ ΡΕ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ…ΕΛΑΤΕ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ 2 ΦΕΤΟΣ! :-Ρ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.