Σάββατο, Απρίλιος 20, 2019

Γιατί θα απέχουν οι Guerreros από τους εντός έδρας αγώνες του Παναιτωλικού

O Σύνδεσμος Φιλάθλων Παναιτωλικού Αθηνών «Guerreros» γνωστοποίησαν την απόφαση τους να απέχουν από τους εντός έδρας αγώνες της ομάδας. Το πλήρες σκεπτικό τους το αναλύουν στην ακόλουθη ανακοίνωση:

ccccccvvvvvvvvvv Με την παρούσα ανακοίνωση θα θέλαµε να ενημερώσουμε όλη την ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΗ κοινότητα για κάποιες αποφάσεις που λάβάμε και έχουν σχέση με την αγωνιστική περίοδο 2015-2016.
Εδώ και χρόνια έχουμε επισημάνει την ανάγκη διαλόγου όλων των φορέων που ασχολούνται με την ομάδα. Είτε προφορικά είτε γραπτά πάντα προσπαθούσαμε να τονίσουμε πως τα προβλήματα ή οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ χρήζουν διεξοδικής ανάλυσης.Έχοντας βαθιά γνώση της κυανοκίτρινης ιστορίας , τις ένδοξες και τις άσχημες στιγμές της ομάδας στα 89 χρόνια ιστορίας της , θεωρούσαμε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν θέλει η ομάδα να κάνει την υπέρβαση να υπάρχει σεβασμός , διάλογος και κριτική στα κακώς κείμενα.
Είναι γεγονός αδιαπραγμάτευτο οτι τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ έκανε βήματα προόδου. Η ομάδα απέκτησε μια σταθερή διοίκηση με οικονομική υγεία και έχτισε ενα καλό όνομα στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ελλάδας. Όμως συνέβη παράλληλα κάτι που αποξένωσε την ομάδα απο το μεγάλο όπλο της : TON ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ ΛΑΟ (οργανωμένο και μη).
Έχουμε τονίσει δεκάδες φορές πως ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ τα τελευταία χρόνια έχει ΑΠΟΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ. Το πάθος , η ψυχοσυναισθηματική εξάρτηση , το dna της ομάδας έχει εξαφανιστεί. Το γήπεδο του ΑΓΡΙΝΙΟΥ που για δεκαετίες έχτισε το μύθο του και αποτελούσε τη καυτή έδρα της ομάδας έχει μεταλλαχτεί σε κάτι που είναι εντελώς άγνωστο και στείρο. Αυτό είναι ένα ζήτημα που προβληματίζει και στεναχωρεί αρκετό λαικό αυθεντικό κόσμο της ομάδας. Κάθε χρονιά παρατηρούμε ολοένα και περισσότερος κόσμος που στήριξε την ομάδα στα δύσκολα , στα πέτρινα χρόνια , στις εκτός έδρας εκδρομές , που έδωσε απο το υστερημά του για να διατηρηθεί ο σύλλογος ζωντανός να αποχωρεί και να μην πατάει γήπεδο. Νιώθει όλος αυτός ο κόσμος πως η μεταμοντέρνα τεχνοκρατική λογική που επικράτησε σαν μοντέλο διοίκησης απο την ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ να είναι κάτι ξένο απο τις βασικές αρχές που είχε ο σύλλογος. Αλλά και αυτό το τάχα τεχνοκρατικό μοντέλο που επικράτησε δεν έφερε τα αποτελέσματα που σχεδίαζαν κάποιοι.
Είναι πολλά τα θέματα που χρήζουν ανάλυσης και ποτέ δε διαπιστώσαμε διάθεση να ακουστούν , να γίνει ένας διάλογος , να βρεθούν λύσεις. Το διαπίστωσε αυτό και ο λαός του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ φέτος το καλοκαίρι που πολλά απο όσα αναφέρουμε πιο πάνω τα είδε να συμβαίνουν. Οπως έχουμε πει ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ δε χρειάζεται ούτε αυλοκόλακες , ούτε συκοφάντες. Χρειάζεται κριτική σκέψη , ανθρώπους που έχουν γνώση και μπορούν να προσφέρουν απο κάθε μεριά. Και πάνω απο όλα χρειάζεται τον αυθεντικό κυανοκίτρινο λαό του που δυστυχώς τα παρακολουθεί πια απο απόσταση και νιώθει ξένος στο ίδιο του το γήπεδο. Ενας κόσμος που έχει δώσει τις εξετάσεις του και στάθηκε με αξιοπρέπεια σε όλες τις στιγμές της ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.
Επειδή λοιπόν διαπιστώσαμε πως δεν υπάρχει περιθώριο για διάλογο , όσες κριτικές και αν γίνουν αντιμετωπίζονται με καχυποψία ή αδιαφορία πήραμε την απόφαση για όλη τη ποδοσφαιρική περίοδο 2015-2016 να απέχουμε απο τους εντός έδρας αγώνες της αγαπημένης μας ομάδας. Μια απόφαση δύσκολη αλλά επιβεβλημένη. Σε αντίθεση θα προσπαθήσουμε να στηρίξουμε την ομάδα σε όσους εκτός έδρας αγώνες μπορούμε καθώς και να συνεχίζουμε να κρατάμε ψηλά την κυανοκίτρινη σημαία στην Αθήνα , να χτίζουμε ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ και να βοηθάμε κοινωνικές δράσεις και δίκτυα αλληλεγγύης σύμφωνα με τις ιδρυτικές μας αρχές.
Θέλουμε να ευχηθούμε σε όλο το κόσμο του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ καλή δύναμη, υγεία και καλή επιτυχία στην ομάδα μας.

Με ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
Σ.Φ.ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 100% GUERREROS

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΘΗΝΑΙ

    ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΜΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ,ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΑΙ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΣ Ο Κ.ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ.ΕΙΧΑΜΑΙ ΠΟΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ .

  2. Νikos

    Αν και όλα αυτά (τα αχρείαστα) εν πολλοίς ειναι κοινότοπα,απο πουθενα δεν προκύπτει η…αποχή απο το γήπεδο.Βεβαια οποιος θέλει πάει στο γήπεδο και οποιος δεν θέλει οχι.Και οι δύο εχουν λόγους.Το να θεωρητικοποιείς ομως μια απόφαση που πήρες για λόγους αστείας κόντρας(το λιγότερο) ειναι κι αυτό αστείο.Ανέκαθεν το «θέμα μας» στο Αγρίνιο ηταν στη δημιουργία και στη σύνθεση.Εκεί εχουμε ελλειμα.Στη «διάλυση»,το «κουτσομπολιό» και στις δήθεν «σκληρές απόψεις» ειμαστε πρώτοι! Γιαυτό και δε λέμε να ξεκολλήσουμε απο το πάτο.Τον εχουμε καπαρώσει με «108»!!Κρίμα,αλλά αυτοί ειμαστε.Με ελάχιστες εξαιρέσεις…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.