Τετάρτη, Ιούλιος 24, 2019

Γιατί ο Τσίπρας αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Μεϊμαράκη

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα στις 10:00 το πρωί για να συναντηθούν μέσα στη μέρα αλλά η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική. Τι προηγήθηκε

tilefwnima-meimaraki-se-tsipra-xwris-apantisi.w_l Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Ο κ. Τσίπρας επέστρεψε το τηλεφώνημα που του είχε κάνει ο κ. Μεϊμαράκης, που πήρε νωρίς το πρωί την σχετική πρωτοβουλία.

Ο κ. Μεϊμαράκης στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής σχηματισμού κυβέρνηση που έχει λάβει, και όπως είχε πει ο ίδιος προχθές,  κάλεσε τον κ. Τσίπρα σε συνάντηση.  Ομως ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι «δεν θέλει να συναντηθούν». Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στη συνέντευξη που είχε δώσει μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού είχε εκφράσει επιφυλάξεις για το αν θα επικοινωνούσε με τον κ. Τσίπρα. Στη συνέχεια  ωστόσο είχε πει πως θα εξαντλούσε όλες τις δυνατότητες για να συγκροτηθεί κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή.

Τι προηγήθηκε
Αρχικά ο κ Μειμαράκης δεν κατάφερε να βρει τον κ. Τσίπρα στο τηλέφωνο και άφησε σχετικό μήνυμα  στο γραφείο του Πρωθυπουργού.

To σημείωμα του Μαξίμου
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, επικοινώνησε σήμερα το πρωί με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να του ζητήσει συνάντηση στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής. Ο Πρωθυπουργός εξήγησε στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή για αυτό άλλωστε και παρέδωσε αμέσως την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου, του εξήγησε ότι δεν θεωρεί σκόπιμο να συναντηθούν με αντικείμενο το σχηματισμό κυβέρνησης καθώς κρίνει ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα αλλά ούτε και περιθώριο προγραμματικής σύγκλισης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.

thetoc.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.