Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

"Γιατί παραπονιέστε για το 1,40 ευρώ εισιτήριο στην Αθήνα; Αφού στο Αγρίνιο πληρώνουν 2!"

Το αστικό ΚΤΕΛ Αγρινίου έφερε μεταξύ άλλων ως παράδειγμα ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Δημήτρης Ρέππας σε συνέντευξη στην εκπομπή “Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ” για να δικαιολογήσει την αύξηση των εισιτηρίων σε 1,40 στις αστικές συγκοινωνίες στην Αθήνα αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι οι συγκοινωνίες αυτές δεν επιδοτούνται και σε πολλές περιπτώσεις οι επιβάτες για χιλιομετρικές αποστάσεις πέραν των 10 χιλιομέτρων στην επαρχία καταβάλουν ανάλογο αντίτιμο.
Με το σκεπτικό αυτό λοιπόν είναι λογικό να πληρώνει κάποιος στην Αθήνα 1,40 ευρώ για να πάει Αγία Παρασκευή-Σταθμός Κατεχάκη διότι στην επαρχία και στο Αγρίνιο π.χ. για να πάει κάποιος στη Λεπενού πληρώνει 2 ευρώ. Δεν διευκρινίζει όμως ότι η απόσταση Αγία Παρασκευή-Σταθμός Κατεχάκη είναι στα 5 χμ περίπου στην ευθεία ( μπορεί κάποιος να το διαπιστώσει και από το google earth μιας που οι δρόμοι που το συνδέουν είναι και στη πραγμάτικοτητα απόλυτη ευθεία) ενώ η αντίστοιχη απόσταση Αγρίνιο-Λεπενού είναι περίπου στα 20χμ.
Δεν συζητάμε βέβαια για πολύ κοντινότερες αποστάσεις που διανύει εκατομμύρια κόσμος καθημερινά στη πρωτεύουσα που ούτε καν φτάνουν τα 2 και 3 χιλιόμετρα αλλά θα είναι υποχρεωμένος να πληρώνει 1, 40.
Τέλος στις επαρχιακές πόλεις αλλά και στο Αγρίνιο υπάρχει και συγκοινωνία εντός πόλης ενώ αξίζει να αναφέρουμε και το πρόγραμμα Συν Κοινωνία στο οποίο η τιμή του εισιτηρίου ήταν 0,50 ευρώ για αντίστοιχες αποστάσεις 2 και 3 χιλιομέτρων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.